KHL-mestari Jarno Koskiranta palaa SaiPan vahvuuteen – " Kaupunki on pitkään janonnut menestystä"

SaiPa saa kokeneen ja maailmaa nähneen pelaajan.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Jarno Koskiranta.
Jarno Koskiranta pelasi Pietarin SKA:n väreissä viisi kautta. AOP

Jääkiekon SM-liigan lappeenrantalaisjoukkue SaiPa on solminut Jarno Koskirannan kanssa pelaajasopimuksen. 33-vuotias keskushyökkääjä vahvistaa SaiPaa tulevat kolme kautta.

Koskiranta on Kisapuiston yleisölle tuttu, sillä hän pelasi ensimmäiset liigakautensa Lappeenrannassa vuosina 2009–2012. Koskiranta teki jokaisella kaudellaan SaiPassa yli 30 tehopistettä.

SaiPa-vuosien jälkeen Koskiranta siirtyi Tapparaan jossa hän oli menestyskaudella pistepörssin neljäs. Erinomaisten liigaesitysten jälkeen hän siirtyi Siperian Novosibirskiin. Toisella KHL-kaudella Koskiranta pääsi kunnolla vauhtiin. Runkosarjassa hän teki tehopisteet 13+32=45. Kahden Siperiassa vietetyn kauden jälkeen kutsui Pietari ja SKA.

– SKA:sta tietysti todella lämpimät fiilikset. Kyllä se varmasti aina jää omaan sydämeen, se oli kuitenkin koti perheelle viisi vuotta. Uskomaton kaupunki ja joukkue. Pelin puoleen ei tarvinnut muuta ajatella kuin pelaamista, kaikki hoidettiin viimeisen päälle. Päällimmäinen kohokohta oli tietysti KHL:n mestaruus vuodelta 2017. Tietysti jäi käteen se, että sai pelata monien uskomattomien pelaajien kanssa. Meillä oli pari vuotta aikamoinen tähtijoukkue ja siinä näki mistä venäläinen taito on tehty, Koskiranta kertoi SaiPan tiedotteessa.

SKA-vuosien aikana Koskiranta saavutti myös MM-hopeaa keväällä 2016 ja hän kuului myös Suomen olympiajoukkueeseen Etelä-Koreassa.

Koskirannan perhe on pitänyt Lappeenrantaa tukikohtana KHL-vuosien ajan.

– Lappeenrantaan paluu on ollut selviö siitä asti kun lähdin. Sen takia tänne tultiin, että päällimmäinen unelma on ollut jo jonkin aikaa se, että SaiPassa menestyisi. Täällä on ollut hurmosta esimerkiksi Pekka Tirkkosen aikaan ja kaupunki on pitkään janonnut menestystä. Olisi kyllä kruununjalokivi itselle, että saisi täällä jotain voittaa, Koskiranta kertoi..

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksan mukaan SaiPa saa kokeneen ja maailmaa nähneen pelaajan.

– Jarno tietää päivittäisen vaatimustason siihen, mitä menestyminen vaatii. Hän on varmasti myös hyvä esimerkki ja opastaja meidän nuorille pelaajille. Koskiranta on erittäin monipuolinen kahden suunnan pelaaja, joka on tottunut kantamaan isoa roolia myös sekä ylivoima- että alivoimapelissä, Tuomenoksa kommentoi.

Lue myös:

Vasta 16-vuotiaan Brad Lambertin seurasiirrosta tuli valtakunnan kohu-uutinen – Suomen NHL-lupaukset läpikotaisin tunteva Göran Stubb ihmettelee, miksi

TPS sopi palkanalennuksista – ainakin nämä SM-liigaseurat ovat ilmoittaneet pelaajien palkkaleikkauksista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat