Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut

Johaug ja muut Norjan hiihtonaiset saavat sprintin olympiavoittajan valmentajakseen

Ola Vigen Hattestad korvaa Geir Endre Rognin Norjan naisten hiihtomaajoukkueen valmentajana.

hiihto
Ola Vigen Hattestad
Ola Vigen Hattestad voitti Sotsin olympialaisissa sprinttikultaa.Getty Images

Norjan naisten hiihtomaajoukkue saa valmentajakseen sprintin olympiavoittajan, kun Ola Vigen Hattestad liittyy valmennustiimiin. Päävalmentajana jatkaa Ole Morten Iversen. Joukkueen ykköstähti on maailmancupin kokonaiskilpailun voittanut Therese Johaug.

38-vuotias Hattestad lopetti kilpailemisen vasta kaksi vuotta sitten. Pitkän uransa aikana hän voitti muun muassa sprintissä Sotsin olympiakultaa ja Liberecin MM-kisoissa kultaa sekä sprintissä että pariviestissä.

– En voinut päästää tällaista tilaisuutta käsistäni, vaikka perheeni ei ehkä ole ollut samaa mieltä ajankohdasta, Hattestad sanoi Norjan hiihtoliiton tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Hattestadin puoliso Katja Visnar ilmoitti toissapäivänä lopettavansa pitkä kilpauransa ja suunnitteli viettävänsä nyt enemmän laatuaikaa perheen parissa.

Hattestad on toiminut Visnarin sekä muiden Slovenian maajoukkueen valmentajana parina viime kautena. Visnar voitti Anamarija Lampicin kanssa viime kaudella Seefeldin MM-kisoissa pariviestin hopeaa.

– Toivon, että voin tuoda joukkueeseen sprinttitaitojani ja jatkaa sitä hyvää työtä, mitä joukkueessa on tehty, Hattestad totesi.

Norjan maastohiihtomaajoukkueen johtaja Espen Brejvig kertoi TV2:lle (siirryt toiseen palveluun), että Hattestadin kanssa käytiin keskusteluja jo kaksi vuotta sitten, jolloin maajoukkuehiihtäjä lopetti kilpauransa.

Lue myös:

Sprinttitykki Katja Visnar lopettaa mittavan kilpauransa

Norjan olympiavoittaja Hattestad antoi periksi sairastumisille – mittava ura päättyy

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat