1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Koronavirustilanne viivästytti allekirjoitusta – Bayern-tähdelle jatkosopimus: "Hän on maailman paras maalivahti"

Manuel Neuer jatkaa Bayern Münchenin maalilla.

Manuel Neuerín sopimusneuvottelujen kerrottiin olevan "jäissä", mutta pelaajan mukaan se ei pitänyt paikkansa. Kuva: Getty Images

Saksan jalkapallomahti, kahdeksatta peräkkäistä Bundesliigan mestaruuttaan jahtaava Bayern München riemastutti fanejaan keskiviikkona kertomalla maalivahti Manuel Neuerin jatkosopimuksesta. Neuer, 34, jatkaa baijerilaistolppien välissä kesään 2023.

– FC Bayern on hyvin iloinen. Manuel on maailman paras maalivahti ja kapteenimme, Bayern-pomo Karl-Heinz Rummenigge hehkutti.

Neuerin sopimusneuvottelujen kerrottiin vielä kuukausi sitten olevan "jäissä", ja saksalaismedian mukaan Neuer ja hänen agenttinsa vaativat viiden vuoden jatkopestiä ja 20 miljoonan euron kausipalkkaa. Neuer kuitenkin kertoi sopimuksen valmistuttua, että allekirjoitusta viivästytti koronavirustilanne.

– En halunnut tehdä päätöstä, koska kukaan ei tiennyt jatkuisiko Bundesliiga. Nyt kun homma on selvä, katson tulevaisuuteen optimistisena. Tunnen olevani kotona Baijerissa, Bayern on Euroopan kärkiseuroja, kesästä 2011 lähtien Bayernia edustanut Neuer sanaili.

Lue myös:

Näin hulvattomasti korona sai seurojen mielikuvituksen laukkaamaan – Bayern Münchenissä potkitaan jättimäiseen puhallettavaan darts-tauluun, Mönchengladbachissa katsomoissa istuvat pahvihahmot

Bayern-pomo uhkaa maajoukkuetta boikotilla, jos maalivahti Neuerin asema horjuu