Saksan koripalloliigan lopputurnaus käynnistyy kesäkuun alussa – Koponen ja Bayern puolustavat mestaruutta

Lopputurnauksen ajaksi joukkueet eristetään hotelliin ja kontaktit ulkopuolisiin pyritään minimoimaan.

koripallo
Petteri Koponen
Suomen maajoukkueen tähtipelaaja Petteri Koposen seura Bayern München johti sarjaa ennen kuin koronaviruspandemia keskeytti koripallokauden.AOP

Saksan koripalloliigan maaliskuussa koronapandemian takia keskeytynut kausi pelataan loppuun Münchenissä kesäkuussa järjestettävänä turnauksena. Baijerin osavaltion viranomaiset ovat hyväksyneet suunnitelmat, ja liiga on julkaissut turnauksen otteluohjelman.

Turnaus alkaa 6. kesäkuuta ja päättyy liigan loppuotteluun 28. kesäkuuta. Suomen maajoukkuetakamiehen Petteri Koposen joukkue Bayern Münchenin puolustaa viimevuotista mestaruutta.

– Iso kysymys on, että miten pelaajien terveys taataan. Onko se riskeeraamista, kun meillä on pitkä tauko takana ja sitten muutama viikko nopeasti vähän treenataan, jonka jälkeen pitää pelata monta peliä lyhyessä ajassa? Koponen pohti Yle Urheilulle reilu viikko sitten.

Lopputurnauksen ajaksi joukkueet eristetään müncheniläiseen hotelliin ja kontaktit ulkopuolisiin pyritään minimoimaan. Otteluihin ei oteta yleisöä. Saksalaislehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan turnaukseen osallistuu kymmenen joukkuetta ja pelejä pelataan yhteensä 35. Pelaajat testataan koronaviruksen varalta. Joukkueille on suunniteltu vajaan kolmen viikon harjoitusjaksoa ennen pelien alkamista, mutta käytännössä kaikki joukkueet eivät ole saaneet lupaa paikallisilta terveysviranomaisilta joukkueharjoittelun aloittamiseen.

– Olemme erittäin iloisia, että suuri työ palkittiin. Kaikki ovat taistelleet viikkoja sen eteen, että koripalloilu saisi Saksassa taas tilan, jolla varmistamme urheilulajimme jatkumisen, turnauksen järjestäjäjoukkueen Bayern Münchenin toimitusjohtaja Marko Pesic sanoi Süddeutsche Zeitungissa.

21.5.2020 klo 16:40: Lisätty tietoja turnauksesta.

Lue myös:

Varotoimet eristäisivät Saksan pääsarjakoripalloilijat kolmeksi viikoksi hotelliin päätösturnauksessa – Suomen tähtipelaajaa huolettaa suunnitelmassa myös asia, joka ei liity koronavirukseen

Saksan koripalloliiga kaavailee kauden kolmiviikkoista päätösturnausta: "Tämä on matka tuntemattomaan"

Lähteet: NBA harkitsee kauden jatkamista Disney Worldissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat