1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. käsipallo

"Robin on Suomen lahjakkaimpia käsipalloilijoita" – Granlund siirtyy GrIFK:n riveihin

Robin Granlund on kuulunut A-maajoukkueen vakiomiehistöön vuodesta 2017 lähtien.

Robin Granlund. Kuva: Tomi Hänninen

Käsipallon SM-liigajoukkue GrIFK vahvistaa rivejään, kun 21-vuotias maajoukkuemies Robin Granlund siirtyy Dickenistä Kauniaisiin.

Granlund on pelannut uransa aikana 100 SM-ottelua, joissa 208-senttinen ja 102-kiloinen pelimies on tehnyt 258 maalia. Hän on kuulunut A-maajoukkueen vakiomiehistöön vuodesta 2017 lähtien.

– Olen päässyt kehittymään Dickenissä juniori-iästä saakka, mutta nyt oli hyvä hetki vaihtaa maisemaa ja saada uusia haasteita. Valmentaja Mikael Källmanin osaaminen varmasti kehittää minua pelaajana, Granlund kommentoi GrIFK:n tiedotteessa.

– Nyt haluan kehittyä pelaajana Suomessa mutta jos tulevaisuudessa ilmaantuu jokin mielenkiintoinen mahdollisuus ulkomailla niin olen kyllä valmis yrittämään, Granlund jatkoi.

GrIFK:n päävalmentaja Källman luonnehtii Granlundia huippuosaajaksi, jonka monipuolista osaamista voidaan hyödyntää monilla eri tavoilla.

– Robin on Suomen lahjakkaimpia käsipalloilijoita, ja hänellä on vielä valtavasti kehityspotentiaalia. Hän pystyy omaksumaan joukkueen pelitavan ja tuo meille heittovoimallaan ulottuvuutta, jota meiltä on puuttunut. 208-senttinen pelaaja on kiva laittaa puolustuspäähän ja erikoistilanteissa hänestä tulee olemaan paljon iloa, Källman iloitsi.

Lue myös:

Käsipallojoukkue Riihimäen Cocks vaihtaa päävalmentajaa – puheenjohtaja lehdelle: "Ei viitsitä enää katsoa tällaista pelleilyä"

Cocksin ja maajoukkueen tähtipelaaja Nico Rönnberg suuntaa Ranskan liigaan: "Joukkue on halunnut minut jo kaksi vuotta"