Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut

Ex-joukkuekaveri tyrmää Michael Jordanin väitteet itsestään – "Hän sanoo, että olin vasikka, mutta 35 vuotta myöhemmin hän kertoo nähneensä joukkuekaverinsa huoneessa kokaiinia"

Horace Grant muistutti radiohaastattelussa, että Michael Jordanilla on taipumus kantaa kaunaa vuosien takaisista asioista.

NBA
Michael Jordan
Michael Jordan.AOP

Koripallon koronakevään maailmanlaajuinen puheenaihe on ollut The Last Dance -dokumenttisarja kaikkien aikojen koripalloilijan Michael Jordanin ja Chicagon Bullsin mestaruuskaudesta 1997–1998. Dokumentissa Jordanin hampaisiin joutunut entinen joukkuekaveri Horace Grant tyrmäsi Jordanin puheet ESPN 1000 -radioaseman (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa.

– Valhe, valhe, valhe... Jos MJ kantaa kaunaa, sovitaan se kuin miehet. Puhutaan siitä. Tai sovitaan se toisella tavalla, Grant puuskahti.

Horace Grant
Horace Grant.AOP

Jordan sanoi kymmenosaisessa dokumenttisarjassa, että Grant oli toimittaja Sam Smithin kohukirjan The Jordan Rules lähde. 1992 ilmestynyt kirja avasi lukijoille näkymän Bullsin kulissien taakse ja sisälsi myös Jordanille kiusallisia kohtia.

– Hän laittaa ilmoille valheen, että minä olin lähde. Sam (Smith) ja minä olemme aina olleet hyviä ystäviä ja olemme sitä yhä, mutta en koskaan kertoisi mitään henkilökohtaista pukuhuoneesta julkisuuteen. Sam Smith oli tutkiva toimittaja. Hänellä täytyi olla kaksi lähdettä kirjan kirjoittamiseen. Miksi MJ osoittaa minua?

Grant oli mukana Bullsin kolme peräkkäistä NBA-mestaruutta 1991–1993 voittaneissa joukkueissa aloitusviisikon laitahyökkääjänä. Hän muistutti radiohaastattelussa, että Jordanilla on taipumus kantaa kaunaa vuosien takaisista asioista.

– Se on vain kaunaa. Mielestäni hän osoitti sen tässä niin sanotussa dokumentissa, Grant sanoi.

Michael Jordan kuljettaa palloa Horace Grant kintereillään.
Michael Jordan (vas.) ja Horace Grant pelasivat vuonna 1996 eri joukkueissa.Getty Images

Grant kummasteli myös sitä, että Jordan itse paljastaa nähneensä tulokaskaudellaan 1984–1985 joukkuekavereidensa käyttävän huumeita.

– Hän sanoo, että minä olin vasikka, mutta 35 vuotta myöhemmin hän kertoo menneensä tulokkaana joukkuekaverinsa huoneeseen ja nähneensä kokaiinia, marihuanaa ja naisia. Miksi helvetissä hän toi sellaista esiin? Mitä sillä on tekemistä minkään kanssa? Jos jotain haluaa sanoa vasikaksi, siinä on sellainen, Grant latasi.

Lue myös:

Koripallolegendan kengät huudettiin ennätyssummalla – ensimmäisille "Air Jordaneille" hintaa yli puoli miljoonaa

Lähteet: NBA harkitsee kauden jatkamista Disney Worldissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat