Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut

BBC: Ex-maailmanmestari Ricky Hatton avautui mielenterveysongelmistaan: "Nyrkkeily on yksinäistä työtä"

Uran jälkeen nyrkkeilijän voinnista ei huolehdi mikään pelaajayhdistys, kuten esimerkiksi jalkapallossa, Hatton harmittelee.

nyrkkeily
Nyrkkeilijä Ricky Hatton 2017
Ricky Hatton kertoo, että nyrkkeilijät jäävät usein uran päättymisen jälkeen yksin.Rex features / AOP

Ammattinyrkkeilyn entinen kevyen välisarjan ja välisarjan maailmanmestari Ricky Hatton kertoo BBC:lle haluavansa auttaa muita kertomalla julkisesti mielenterveysongelmistaan.

– Jos nyrkkeilijä voi tulla esiin ja kertoa itkevänsä joka päivä ja olevansa vaikeuksissa, se on valtavan tärkeää. Koska olen itse käynyt sen läpi, pidän nyt tehtävänäni auttaa niitä, jotka kärsivät mielenterveysongelmista, Hatton sanoi.

Brittinyrkkeilijöistä raskassarjalaiset Tyson Fury ja Frank Bruno ovat aiemmin kertoneet mielenterveysongelmistaan julkisuudessa. Hattonin mukaan ongelmat ovat yleisiä nyrkkeilyssä.

– Nyrkkeily on yksinäistä työtä. Olet yksin kehässä, ja siksi nyrkkeilijät kärsivät todennäköisemmin kuin muut. Meille pitäisi olla apua tarjolla. Jalkapalloilijoilla on pelaajayhdistys, mutta nyrkkeilijöille ei ole mitään sellaista. Kun aikasi päättyy, sanotaan vain, että hienoa Ricky, kiitos että pääsit paikalle, sitten seuraava mestari. Vaikka olisi kuinka menestynyt ja tienannut miten paljon tahansa, sitä jää yksin, Hatton sanoi.

"Huonot asiat kasautuivat"

Hatton, 41, aloitti ammattilaisuransa 1997 ja nousi Britanniassa suureen suosioon aggressiivisella ottelutyylillään. Hän nousi WBU-liiton mestariksi 2001 ja voitti vuonna 2005 IBF- ja WBA-liittojen tittelit.

Hatton kärsi ensimmäisen tappionsa 2007 Floyd Mayweatherille. Tämän jälkeen Hattonin välit valmentaja Billy Grahamiin ja vanhempiinsa katkesivat. Vuonna 2009 Hatton kärsi musertavan tyrmäystappion Manny Pacquiaolle.

– Huonot asiat kasautuivat, ja se laittoi alulle masennuksen, Hatton kertoi.

Hatton kertoo päässeensä sopuun lähimpiensä kanssa ja sanoo olevansa hyvässä kunnossa.

– Minulla on yhä huonoja päiviä, mutta ei läheskään siten kuin ennen. Kyse on avautumisesta, eikä salaisuuksia ole. Jos jokin painaa mieltä, pitää ottaa puhelin käteen ja kertoa jollekin. Sen ei saa antaa kasautua, Hatton sanoi.

Lue myös:

Kommentti: Mitä Mike Tysonin "paluusta" pitää ajatella? Haikailu vanhojen aikojen perään kertoo raskaansarjan nyrkkeilyn lahosta nykytilasta

Mira Potkosen kultajahti jatkuu – saa osallistua Tokion olympiakarsintoihin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat