Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut

Saksan koripalloliigan pelaajilla on vain 16 päivää aikaa päästä parhaaseen pelikuntoon – Koposella on takana viikko joukkuetreenejä: "Paikat ovat tällä hetkellä vähän hellänä"

Koripallon Bundesliiga vie kautensa loppuun kolme viikkoa kestävässä lopputurnauksessa, joka alkaa 6. kesäkuuta.

koripallo
Petteri Koponen, Bayern München
Petteri Koponen teki kolmivuotisen sopimuksen Bayern Münchenin kanssa kesällä 2018.TF-Images/Getty Images

Koripalloilija Petteri Koposella kollegoineen on edessään kova rypistys. Helatorstaina ilmoitettiin, että Saksan koripallon pääsarja jatkuu kesäkuun alussa kolmen viikon lopputurnauksella. Pelaajilla on nyt parin kuukauden pelitauon jälkeen vain 16 päivää aikaa ennen kauden loppuhuipennusta.

Bayern Müncheniä edustava Koponen kertoo, että heidän joukkueessaan pelaajat olivat harjoitelleet hyvin omatoimisesti tauon aikana. Tämä mahdollisti nopean siirtymisen joukkue- ja konktaktiharjoituksiin, joita on takana nyt viikon päivät.

– Paikat ovat tällä hetkellä vähän hellänä siitä, että joukkuetreenit ovat alkaneet. Toivottavasti parin viikon päästä on vähän parempi fiilis kropassa ja pystyisin pelaamaan hyvin turnauksessa, Koponen kertoo Yle Urheilulle puhelimitse.

Kaikki joukkueet eivät ole yhtä hyvässä asemassa. Saksalaislehti Tagesspiegelin mukaan (siirryt toiseen palveluun) joukkueet tarvitsevat oman alueensa terveysviranomaisilta luvan palata joukkueharjoituksiin, eivätkä kaikki joukkueet ole saaneet sitä vielä.

Pelituntuma voi monella joukkueella olla vähän hakusessa. Turnauksessa on lyhyt, neljän pelin niin sanottu runkosarja, joka pelataan ennen pudotuspelejä ja siinä pitää päästä iskuun, jos loppuun asti mennään.

Petteri Koponen

Nykykunto on kaikille joukkueille arvoitus, sillä ennen turnausta ei pelata esimerkiksi harjoituspelejä. Koponen kuitenkin uskoo, että puolustava Bayern München pääsee hyvään kuntoon parissa viikossa.

– Pelituntuma voi monella joukkueella olla vähän hakusessa. Turnauksessa on lyhyt, neljän pelin niin sanottu runkosarja, joka pelataan ennen pudotuspelejä ja siinä pitää päästä iskuun, jos loppuun asti mennään.

Vaikka kausi päättyy erikoisella tavalla, Koponen pitää mestaruuden uusimista tärkeänä asiana. Hän kuitenkin myöntää, että nykyinen järjestelmässä on jonkin verran jossiteltavaa. Pudotuspelit ovat tärkeässä roolissa palloilulajeissa, mutta nyt niitä on koripallon Bundesliigassa typistetty tavanomaisesta.

– Uskon, että meidän joukkueemme lähtee sata lasissa uusimaan mestaruutta. Taistelemme siitä, että pääsisimme nostamaan pokaalia. Kyllä se kumminkin lämmittää mieltä, kun on pelattu pitkä kausi. On kiva, että on mahdollisuus voittaa jotain. Kyllä minä uskon, että jokainen jengi haluaa voittaa.

Henkisesti hankala turnaus

Bundesliigan lopputurnauksen suunnitelmaan kuuluu se, että joukkueet ovat hotellikaranteenissa reilut kolme viikkoa kesäkuussa. Ulkopuolisia ei turnauksen aikana saa tavata.

Koposen mielestä pelaajien eristäminen heidän perheistään kauden tärkeimpien pelien ajaksi, jatkuva oleminen hotellissa ja samojen kasvojen näkeminen joka päivä tekevät turnauksesta henkisesti vaikean.

– Se on varmasti vähän kovaa, kun ei pääse yhtään lepuuttamaan pääkoppaa, mutta tämä on raskasta myös perheille. Meilläkin on kaksi pientä lasta. Vaimo joutuu tekemään kovaa duunia kotosalla, kun minusta ei ole auttajaksi. Onneksi nykyteknologia mahdollistaa sen, että pystyy olemaan ulkopuolelle kännyköillä ja videopuheluilla yhteydessä. Se varmasti helpottaa.

Petteri Koponen
Petteri Koponen pääsi juhlimaan Saksan mestaruutta viime vuonna.Imago sport/AOP

Kauden jatkamisesta Koposella ja hänen pelikavereillaan on kaksijakoisia tunteita. Koponen pitää hyvänä sitä, että pitkä kausi saadaan edes jollain tavalla päätökseen, eikä tehty työ mene hukkaan. Kysymysmerkkejä nousee terveydestä. Erityisesti pelaajat, joiden sopimus on kesällä katkolla, ovat huolissaan loukkaantumisriskistä. Koposella itsellään on jäljellä vielä vuosi sopimusta Bayern Münchenin kanssa.

Ennen koripallokauden keskeytystä Koposen edustama Bayern München johti runkosarjaa.

Lue myös:

Saksan koripalloliigan lopputurnaus käynnistyy kesäkuun alussa – Koponen ja Bayern puolustavat mestaruutta

Varotoimet eristäisivät Saksan pääsarjakoripalloilijat kolmeksi viikoksi hotelliin päätösturnauksessa – Suomen tähtipelaajaa huolettaa suunnitelmassa myös asia, joka ei liity koronavirukseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat