1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Luis Suarezin puremisen kohteeksi joutunut italialaispuolustaja muistelee kohutilannetta yllättävällä tavalla: "Arvostan hänen kierouttaan"

Jalkapallopuolustaja Giorgio Chiellinin mukaan Luis Suarezin oveluus ja kierous tekevät hänestä paremman pelaajan.

Valkopaitainen Suarez piteli hampaitaan, kun samalla taaempana Chiellini yritti selittää muille tapahtunutta. Kuva: AOP

Jalkapallon vuoden 2014 MM-kisat muistetaan paitsi Saksan MM-kullasta myös uruguaylaishyökkääjä Luis Suarezin ihmetempauksesta Italiaa vastaan. Suarez puri italialaispuolustaja Giorgio Chielliniä olkapäähän pelitilanteessa.

Chiellini esitteli ottelussa puremisjälkeään tuohtuneena ja ihmeissään. Kuusi vuotta myöhemmin Chiellini ei enää muistele tilannetta pahalla. Päinvastoin. 35-vuotias Juventus-puolustaja puhuu Suarezista omaelämäkertakirjassaan jopa ylistävään sävyyn.

– Olin suurimman osan sitä ottelua Edinson Cavanin perässä. Sitten huomasin, että minua purtiin olkapäähän. Se vain tapahtui. Se oli hänen strategiansa, kun olimme lähekkäin, ja voisin sanoa, että sellainen on myös minun taktiikkani. Hän ja minä olemme samanlaisia. Tykkään pelata hänenlaisiaan hyökkääjiä vastaan, Chiellini kirjoittaa Sky Sportsin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Tuomarit eivät nähneet kohutilannetta pelissä, mutta ottelun jälkeen Suarez sai yhdeksän ottelun pelikiellon kansainvälisiin peleihin ja neljän kuukauden kiellon kaikkeen jalkapallotoimintaan liittyen.

Fyysisestä pelityylistään tunnettu Chiellini sanoo pitävänsä juuri Suarezin kaltaisista hyökkääjistä.

– Ilkeys on osa jalkapalloa, enkä pidä sitä lainvastaisena. Pitää olla fiksu, jos haluaa päihittää vastustajan.

– Arvostan hänen kierouttaan. Jos hän kadottaisi sen taidon, hän olisi vain hyökkääjä muiden joukossa, Chiellini hehkuttaa.

Uruguay voitti ottelun 1–0 ja raivasi tiensä 16 parhaan joukkoon. Italia jäi nuolemaan näppejään eikä päässyt alkulohkoa pidemmälle.

Pölyn laskeuduttua Suarez siirtyi Liverpoolista Barcelonan riveihin.

Lue myös:

BBC: Korona on aiheuttanut Manchester Unitedille yli 30 miljoonan euron tappiot

Hradeckyn edustaman Leverkusenin fanit repäisivät: jopa 13 000 kausikorttilaista saa pahviversion itsestään katsomoon seuraavaan peliin