1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. pesäpallo

Kokeneen pelimiehen muutto Vimpelin Vedosta Pattijoen Urheilijoihin oli yksi pesäpallokauden mielenkiintoisimmista seurasiirroista – Sami Haapakoski asetti perheen etusijalle

Koronatilanne mietityttää etenijätilaston kuningasta.

Sami Haapakoski viihtyi pitkään Vimpelissä, mutta kaipuu perheen luo vei miehen Raaheen. Kuva: Tomi Natri / AOP

Koronavirusepidemia on koetellut kovalla kädellä pesäpallokauteen valmistautuvia seuroja. Täksi kaudeksi raahelaiseen Pattijoen Urheilijoihin Vimpelin Vedosta siirtynyt Sami Haapakoski, 38, sanoo viimeisten parin kuukauden olleen rankkaa aikaa.

– Pahinta on ollut epätietoisuus, voidaanko pelata vai ei. Kun päätös kauden alkamisesta 2. heinäkuuta tuli, oli se helpotus.

Haapakoski ei ole missään vaiheessa harkinnut jättävänsä kautta väliin. Hinku kentälle on kova.

– Olen iloinen tositoimien alkamisesta. Onhan tämä ollut kuitenkin erikoista aikaa, sillä en ole edes nähnyt kaikkia joukkueen jäseniä pariin kuukauteen.

– Olemme Pattijoella sopineet yhteisymmärryksessä, että niin minä kuin muutkin joukkueen jäsenet joustamme palkkakuluissa. Haluamme näin kantaa vastuumme tilanteesta.

Koronatilanne on vaikuttanut vahvasti myös Haapakosken johtamaan ilmastointihuoltoyritykseen, tosin positiivisesti.

– Töitä on ollut paljon, sillä monet julkiset rakennukset ovat teettäneet nyt puhdistuksia. Itse jään näinä päivinä jälleen kesän ajaksi pois käytännön töistä ja keskityn pesäpalloon.

Lapset mielessä

Kaksi kertaa maan parhaaksi pesäpalloilijaksi valitun, seitsemän etenijäkuninkuutta saavuttaneen ja kaikkien aikojen etenijätilastoa johtavan Haapakosken viimesyksyinen siirto Vimpelistä Raaheen oli kova pommi. Suurin vaikuttaja asiaan oli perhe.

– Vietin Vimpelissä kymmenen ikimuistoista kautta. Tämä tarkoitti samalla, että olin kesät pitkälti yksin muun perheen ollessa Ylivieskassa. Raaheen siirtyminen mahdollisti, että voin hoitaa peliasiat kotoa.

Haapakoski sanoo haluavansa nähdä jälkikasvunsa otteita pelikentillä, ja nyt siihen on aiempaa paremmat mahdollisuudet.

– Tyttäreni ja poikani pelaavat pesäpalloa. Aiempina vuosina on ollut varsin haikeaa, koska olen päässyt katsomaan heidän pelejään varsin harvoin. Tuntuukin hyvältä, että nyt minulla on huomattavasti enemmän aikaa tällekin saralle.

Pattijoen riveissä on myös toinen Haapakoski, sillä joukkueen peliä johtaa Jussi Haapakoski. Sami sanoo suhtautuvansa isoveljeensä kuin keneen tahansa pelinjohtajaan.

– En heittele Jussia paperipalloilla naama virneessä hänen vetäessä palavereja. Onhan meillä myös pitkä yhteinen historia Vimpelistä, missä Jussi oli useita vuosia kakkospelinjohtaja.

Kuva: Tomi Hänninen

Mitali on nytkin mielessä

Urallaan neljä SM-kultaa ja kahdeksan himmeämpää mitalia saavuttaneen Haapakosken palkintokaappi ei lihonut viime kauden päätteeksi Vimpelin hyydyttyä neljännelle sijalle runkosarjan voiton jälkeen. Tapahtunut oli kokeneelle pelimiehelle ankara pettymys.

– Olihan se yksi urani kovimmista paikoista. Tapahtunut osoitti samalla, että menestymisen eteen on vain tehtävä lujemmin töitä.

Alkavalta kaudelta Haapakoski hamuaa jälleen menestystä.

– Tavoitteemme on mitali.

Lue myös:

Sami Haapakoski palaa Vimpeli-vuosiensa jälkeen Pattijoelle

Superpesiksessä kaksi uutta tilastokuningasta