NHL-kauden jatkumisesta uutta toivoa – pelaajayhdistykseltä vihreää valoa 24 joukkueen pudotuspeleille

Jos kausi jatkuu, pudotuspelit saattavat venyä jopa syyskuulle asti, kertoo uutistoimisto AP.

NHL
Mikko Rantanen
Mikko Rantasen Colorado Avalanche oli NHL-kauden keskeytyshetkellä toisena läntisessä konferenssissa. Nyt kausi jatkuu pudotuspeleillä.Getty Images

Jääkiekkoliiga NHL:n pelaajayhdistys NHLPA on hyväksynyt jatkoneuvottelut sarjan ehdottamista 24 joukkueen pudotuspeleistä. Pelaajayhdistyksen mukaan monista yksityiskohdista pitää kuitenkin vielä neuvotella.

NHL käsittelee seuraavaksi asiaa omassa organisaatiossaan ja jonkinlaista julkilausumaa odotetaan muutaman päivän sisällä.

Ehdotuksen mukaan läntisen ja itäisen konferenssin neljä parasta joukkuetta pelaavat aluksi keskenään sijoituksista. Samaan aikaan konferenssien sijoilla 5–12 olevat joukkueet pelaavat ensimmäisen pudotuspelikierroksen paras viidestä -järjestelmällä. Tämän jälkeen jäljelle jäävät 16 joukkuetta pelaavat normaaliin tapaan paras seitsemästä -systeemillä aina siihen asti, kunnes Stanley Cupin voittaja on selvillä.

Pudotuspelien ulkopuolelle jäisivät idässä Buffalo Sabres, New Jersey Devils, Ottawa Senators ja Detroit Red Wings sekä lännessä Anaheim Ducks, Los Angeles Kings ja San Jose Sharks.

NHL-kausi keskeytettiin maaliskuun 12. päivänä. Joukkueilla jäi pelaamatta 11–13 runkosarjaottelua. Epätasainen määrä otteluita on yksi asia, mikä on hiertänyt jääkiekkoväkeä, kun kauden jatkamisesta suoraan pudotuspeleillä on keskusteltu. Esimerkiksi Sabres jäisi kolmen pisteen erolla ulos pudotuspeleistä, vaikka sillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin kauttaan jatkavalla Montreal Canadiensilla.

NHL:llä on vielä runsaasti ratkaistavia kysymyksiä, kuten esimerkiksi se, miten peleistä tehdään mahdollisimman turvallisia vallitsevissa koronavirusolosuhteissa. Ratkaistavaksi tulee myös se, miten pelaajat pääsevät Pohjois-Amerikkaan.

Tällä hetkellä Yhdysvaltain rajat ovat kiinni matkailijoilta. Yhdysvaltoihin pääsee tietyin poikkeuksin, mutta saapumisen jälkeen suositellaan 14 päivän karanteenia. Aiemmin tällä viikolla myös uutisoitiin, että Yhdysvaltain ja Kanadan välinen raja pysyy kiinni ainakin kesäkuun 21. päivään saakka.

Vielä on päättämättä myös se, missä pudotuspelit pelataan. NHL:n komissaari Gary Bettman kertoi aiemmin, että liiga tavoittelee kauden jatkoa keskitetysti kahdeksalla tai yhdeksällä paikkakunnalla.

NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi uutistoimisto AP:lle perjantai-iltana, että liigalla on jo mielessään suunnitelma ja vastaukset avoinna oleviin kysymyksiin, mutta hän ei halunnut paljastaa niitä ennen kuin pelaajien äänestystulokset kauden jatkamisesta julkaistaan.

AP:n mukaan pelipaikkoina keskusteluissa ovat ollut ainakin Las Vegas, Columbus, Nashville, Raleigh, St. Paul ja Edmonton.

Todennäköistä nykytilanteessa on, että pudotuspelit pelataan ilman yleisöä.

Pudotuspelit saattavat AP:n mukaan kestää jopa syyskuuhun saakka, minkä vuoksi seuraava kausi saattaa alkaa vasta tammikuussa.

Lue myös:

Patrik Laine odottaa NHL:n jatkumista – myöntää, että pitkä tauko asettaa haasteensa: "Pelaamiseni näyttäisi varmaan kamalalta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat