Suora

  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut
  • Elävä arkisto esittää

Patrik Laine odottaa NHL:n jatkumista – myöntää, että pitkä tauko asettaa haasteensa: "Pelaamiseni näyttäisi varmaan kamalalta"

Winnipeg Jetsin hyökkääjä Patrik Laine kertoi, ettei ole luistellut kahteen kuukauteen.

NHL
Patrik Laine
Patrik Laine odottaa malttamattomana NHL-kauden jatkumista.Getty Images

Jääkiekkoväki odottaa kuumeisesti päätöksiä NHL-kauden jatkamisesta.

Viimeisimmäksi on väläytelty ideaa, jonka mukaan kausi jatkuisi 24 joukkueen pudotuspeleillä kesällä. Pelejä todennäköisesti keskitettäisiin muutamalle eri paikkakunnalle. Pulmia kauden jatkamiselle asettaa kuitenkin esimerkiksi eurooppalaispelaajien saaminen Pohjois-Amerikkaan.

Ehdotus odottaa NHL:n pelaajayhdistyksen hyväksyntää. Joidenkin lähteiden mukaan yhdistys olisi hyväksynyt ehdotuksen 24 joukkueen pudotuspeleistä, mutta asiaa ei ole vielä vahvistettu.

Perjantaina asiaan otti tyylilleen uskollisena kantaa Winnipeg Jetsin hyökkääjä Patrik Laine, joka jutteli Jetsin videohaastattelussa. Laine kertoi haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) muun muassa, että olisi valmis pelaamaan, vaikka normaalia usemman joukkueen pudotuspeleillä.

– Minä vain haluan pelata, ihan sama millä systeemillä.

NHL-kauden jatkamisessa on koronakaranteeniin liittyvien pulmien lisäksi pelillisiä haasteita.

– Pelaamiseni näyttäisi varmaan kamalalta, sillä en ole luistellut kahteen kuukauteen. Minulle on aina vaikeaa tulla takaisin peleihin pitkän luistelutauon jälkeen, Laine kommentoi.

Kausi keskeytettiin maaliskuun puolivälissä. Laine toivoo, että ennen kauden jatkamista järjestettäisiin esimerkiksi treenileiri, jotta pelaajat pääsevät takaisin pelikuntoon.

– Uskon, että sen jälkeen pudotuspeleistä tulisi hyvät, koska kaikki ovat saaneet levätä ja ovat toivottavasti pysyneet terveinä.

22-vuotias Laine on pelannut NHL:ssä syksystä 2016 lähtien. 305 ottelussa hän on tehnyt tehot 138+109=247.

Lue myös:

Kuinka hyvä Leijonien NHL-tähdistä koottu joukkue voisi olla? Löhöilyään häpeävä Patrik Laine vastaa: "Olisi hauskaa pelata"

NHL kaavailee keskittävänsä ottelut 8–9 jäähalliin

Kommentti: NHL-tähti Artemi Panarinin kovin temppu nähtiin ennen kuin peliäkään oli pelattu – kohuhaastattelun pääpointti ei ollut Putinin parjaaminen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat