Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020

Kausikorttilaiset vain lisämaksusta katsomoon? Osa pesäpalloseuroista harkitsee jopa korttien ostamista takaisin kuluttajilta

Osa miesten Superpesis-seuroista on harkinnut kausikorttilaisten päästämistä katsomoon vain lisämaksusta. Myös kausikorttien lunastaminen kannattajilta on yksi vaihtoehdoista.

pesäpallo
yleiso superpesis
Miesten Superpesis-kausi alkaa heinäkuussa, mutta katsomoon saa ottaa tällä tietoa enintään 500 katsojaa. AOP

Miesten Superpesiksen seurat miettivät tällä hetkellä kuumeisesti, miten toimia kausikorttilaisten suhteen.

Heinäkuun loppuun saakka voimassa oleva 500 ihmisen katsojarajoitus tarkoittaa sitä, että monessa paikassa kausikorttilaiset vievät ison osan katsomopaikoista.

Tämä aiheuttaa haasteita seuroille, sillä niiden pitäisi saada tuloja myös ottelutapahtumista. Kaikista kimurantimpia päätöksiä joudutaan tekemään Joensuussa ja Kouvolassa, sillä näillä paikkakunnilla on myyty enemmän kuin 500 kausikorttia.

Joensuussa myytyjä kausikortteja on jopa 900. Joensuun Mailan toimitusjohtaja Jonne Kemppainen kertoo, että seura on alkuviikosta yhteydessä kausikorttilaisiin, ja aikoo silloin ehdottaa heille erilaisia vaihtoehtoja nykyisten rajoitusten vuoksi.

JoMa ei aio ostaa kausikorttia takaisin, mutta antaa ainakin mahdollisuuden siirtää sen vuoteen 2021.

− Pyrimme miettimään kausikorttilaista, mutta toivomme sieltäkin suunnalta ymmärrystä. Emme jätä ketään kiusallaan ulos, vaan menemme näillä raameilla, mitä ylempää tulee, Kemppainen sanoo Yle Urheilulle.

Vain lisämaksulla otteluun

Joensuussa ei aiota pyytää kausikorttilaisilta lisämaksua ottelutapahtumasta, mutta Kouvolan Pallonlyöijssä tämä on yksi pöydällä olevista vaihtoehdoista kauden alun kohdalla.

− Meidän on pystyttävä tekemään ottelutapahtumasta rahaa. Tulemme tarjoamaan kausikorttilaisille useita erilaisia vaihtoehtoja, jos tämän hetken rajoitukset ovat voimassa. Helppoja ratkaisuja ei ole edessä, KPL:n puheenjohtaja Harri Lehto sanoo.

Kausikorttilaisille aiotaan kuitenkin tarjota myös erilaisia korvausvaihtoehtoja ostetusta kortista. KPL linjaa suunnitelmiaan kausikorttien suhteen tiistaina hallituksen kokouksessa.

− Jos kortin haluaa lunastuttaa pois, niin myös sen pitää olla vaihtoehto. Eli kaupan peruminen pitää olla mahdollista, jos rajoitteita tulee kausikorttilaisille, Lehto täsmentää.

Osa seuroista on päätynyt ratkaisuun, että kausikortilla pääsee otteluun, mutta uusia kortteja ei enää myydä. Esimerkiksi Hyvinkään Tahko, Kankaanpään Maila, Koskenkorvan Urheilijat, Kiteen Pallo, Siilinjärven Pesis ja Vimpelin Veto eivät aio periä ottelusta lisämaksua.

− Kausikorttien oheen suunnitellaan vapaaehtoista tukimaksua, josta teemme ensi viikolla päätöksiä. Kausikortteja ei vedetä pois, koska silloin myynti seuraavalle vuodelle olisi todella hankalaa, Vimpelin Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi sanoo.

Tilanne avoinna

Kouvolan Pallonlyöjien lisäksi myös monessa muussa seurassa tilanne kausikorttien ja mahdollisten lisämaksujen suhteen on vielä avoinna. Esimerkiksi Kempeleen Kiri, Manse PP, Pattijoen Urheilijat ja Sotkamon Jymy eivät ole vielä tehneet asiasta päätöksiä.

Imatran Pallo-Veikot ja Seinäjoen Jymyjussit puolestaan odottavat ratkaisujen suhteen kesäkuulle.

Kempeleen Kirissä ja Sotkamon Jymyssä kausikorttien ostaminen kuluttajilta on kuitenkin yksi pöydällä olevista vaihtoehdoista.

Jymyn toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen ei kuitenkaan halua kiirehtiä. Seura haluaa vielä odottaa, tuleeko katsojarajoituksiin stadionkohtaisia poikkeusjärjestelyitä.

− Yksi vaihtoehto on, että lunastamme kuluttajien kausikortit pois ja yhteistyökumppaneille jätetään tietty määrä ottelua kohden. Se on todennäköisin vaihtoehto, Kuosmanen sanoo ja jatkaa:

− Toivotaan, että poikkeuksia vielä tulee ja katsomoon pystytään ottamaan eri tavalla katsojia. Siksi tämän asian suhteen ei nyt pidä kiirehtiä.

pesis
Miesten Superpesis alkaa heinäkuun alussa. Kukin joukkue pelaa runkosarjassa 24 ottelua. Jami Ivanoff / AOP

Kempeleen Kirin pesäpallojaoston puheenjohtaja Juha-Matti Ranta pitää kuitenkin väistämättömänä, että nykyisillä rajoituksilla joudutaan tekemään vaikeitakin päätöksiä, jotta ottelutapahtumasta tulee kannattava. Hän kuitenkin korostaa, että kausikorttilaisille on tärkeää luoda sellaisia ehdotuksia, jotka tuntuvat myös heistä reilulta.

− Iso pointti on se, että jos katsojalta tai yrityskumppanilta viedään jotain pois, se kompensoidaan sellaisella tavalla, että se kuulostaa vastapuolelle reilulta.

Lue myös:

Kaikki miesten Superpesis-seurat leikkaavat palkkoja myös pelikauden ajalta − muutamat pelaajat pohtivat osallistumistaan

Koronaviruspandemia myllersi Superpesiksen sarjajärjestelmän, josta ei yksikään putoa, mutta kaikkia joukkueita ei välttämättä kohdata – seuroilta löytyy kiitosta ja ymmärrystä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat