Sisäpiiriläinen kertoo, miksi Valtteri Bottas häviää Lewis Hamiltonille – paljastaa karun vertailun Nico Rosbergiin

Valtteri Bottaksen ja Nico Rosbergin kisainsinöörinä toiminut Tony Ross on avannut Autosportin haastattelussa Bottaksen tilannetta Mercedeksellä.

Formula 1
Tony Ross Valtteri Bottas
Tony Ross (oik.) ja Valtteri Bottas (vas.) tekivät tiivistä yhteistyötä Mercedeksellä kausina 2017 ja 2018.AOP/imago sport

Brittitähti Lewis Hamilton on hallinnut viime vuodet autourheilun kuninkuusluokkaa F1-sarjaa. Brittikuski Hamilton on vienyt yhteensä kuusi mestaruutta, joista viisi on tullut Mercedeksen ratissa 2010-luvulla.

Mercedeksen hallitessa F1-sarjaa vuodesta 2014 alkaen Hamilton on vain kertaalleen pystytty kukistamaan: Tallitoveri Nico Rosberg vuonna 2016. Rosberg lopetti heti mestaruudensa jälkeen ja sitten Hamiltonia on pyrkinyt haastamaan tallitoverina suomalainen Valtteri Bottas.

Bottaksen paras suoritus toistaiseksi on viime kauden pistetilaston kakkossija, mutta silloinkin suomalainen hävisi Hamiltonille 87 pisteellä. Vuosien 2013 ja 2016 välillä Rosberg voitti 22 kisaa. Vuodesta 2017 alkaen Bottas on juhlinut voittoa seitsemän kertaa, kun taas Hamilton on noussut korkeimmalle korokkeelle 31 kertaa.

Sekä Rosbergin että Bottaksen kisainsinöörinä toiminut Tony Ross on avannut Autosportin haastattelussa, miksi Bottas ei ole pystynyt antamaan Hamiltonille yhtä kovaa vastusta kuin Rosberg.

– Valtterin ongelma on se, että hän ei kamppaile samanlaista Lewista vastaan kuin Nico. Valtteri kohtaa Lewisin, joka on ottanut askeleen eteenpäin, Ross sanoo Autosportille. (siirryt toiseen palveluun)

– Valtteri oppii koko ajan, mutta hänellä ei ole ollut samanlaista taustaa ja kokemusta kuin Lewisilla, Ross arvioi.

Sisäpiiriläinen Ross nostaakin esiin sen karun totuuden, että Hamilton kehittyi nyt nähdylle todella kovalle tasolleen kamppailuissa Rosbergia vastaan.

– Jos katsoo Lewista, hän on kehittynyt valtavasti. Lewis ei ole sama kuski enää kuin vuonna 2013, jolloin tuli Mercedekselle. Hän on kasvanut paljon ja oppinut samalla paljon enemmän, Ross sanoo.

– Lewisin ja Nicon välisissä taistoissa he oppivat koko ajan. He ovat kehittäneet kykyjään. Tiimi on oppinut samalla paljon.

Ross oli Bottaksen kisainsinööri suomalaisen kahden ensimmäisen Mercedes-kauden ajan. Ross toimii nykyään Mercedeksellä Formula E -tiimin pääinsinöörinä. Bottaksen kisainsinöörinä toimi viime kaudella ensimmäistä kertaa Riccardo Musconi, joka oli aiemmin mukana Hamiltonin insinööriryhmässä.

Lue lisää:

Mildh uskoo Russell-huhujen olevan vain spekulaatioita, mutta jos Bottas korvataan Mercedeksellä, on hänellä vain kaksi vaihtoehtoa

Motorsport: Bottas ei ole saamassa jatkoa Mercedeksellä – Russell nousemassa korvaajaksi

Ensi vuodeksi tulevaa F1-budjettikattoa alennettiin 30 miljoonalla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat