Suora

  • Urheiluruutu

NHL:n verkkosivuilla tehtiin "uudestaan" vuoden 2001 draft – Mikko Koivu kolmanneksi, Jussi Jokisella hurja nousu

Ilja Kovaltshuk ja Jason Spezza pysyivät uudessakin arviossa kärkivarauksina.

NHL
Jussi Jokinen
Jussi Jokinen pelaa nykyään Kärppien paidassa.AOP

Jääkiekkoliiga NHL:n ollessa tauolla koronaviruspandemian vuoksi, liigan verkkosivuilla on viime viikkoina "järjestetty uudelleen" eri vuosien varaustilaisuuksia, eli arvioitu draftia uudelleen nykytilanteen valossa. Nyt vuorossa oli vuoden 2001 varaustilaisuus (siirryt toiseen palveluun).

Draftin kaksi ensimmäisenä varattua pelaajaa, Ilja Kovaltshuk ja Jason Spezza, pysyivät myös uudessa arviossa paikallaan. Kovaltshuk on tehnyt NHL:ssä 443 maalia ja 876 pistettä, vaikka pelasi välillä viisi vuotta KHL:ssä. Spezzalla pisteitä on vuonna 2001 varatuista pelaajista eniten, 940.

Muuten järjestys menikin sitten täysin uusiksi.

Mikko Koivu varattiin vuonna 2001 kuudentena. Nyt asiantuntijat sijoittivat hänet kolmanneksi, jolloin Koivu olisi varattu Tampa Bayhin. Jussi Jokinen teki kovan nousun. Jokinen varattiin alunperin vasta numerolla 192, mutta nyt hänet arvioitiin sijalle 17 ja suuntana olisi Toronto.

Tuomo Ruutua uusi arviointi vei alaspäin. Ruutu varattiin numerolla yhdeksän, mutta nyt hän menisi Montrealiin numerolla 25.

Kovia nousijoita olivat muun muassa Patrick Sharp (95->4), Jason Pominville (55->5), Michael Cammalleri 49->6), Tomas Plekanec (71->7), Brooks Laich (193->8) ja Mike Smith (161->9).

Oikeassa draftissa esimerkiksi kolmantena ja viidentenä varatut Alexander Svitov ja Stanislav Tshistov eivät tehneet kovin pitkää NHL-uraa.

Lue myös:

NHL-kauden jatkumisesta uutta toivoa – pelaajayhdistykseltä vihreää valoa 24 joukkueen pudotuspeleille

Patrik Laine odottaa NHL:n jatkumista – myöntää, että pitkä tauko asettaa haasteensa: "Pelaamiseni näyttäisi varmaan kamalalta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat