Suora

  • Urheiluruutu

"Tämä olisi voinut päättyä pahemmin" – tyttöystävän ensiapu saattoi pelastaa ruotsalaisen jalkapalloilijan hengen

Neuvokas tyttöystävä auttoi ruotsalaispelaajaa kriittisillä hetkillä.

jalkapallo
Jalkapallo kuvituskuva
Tomi Hänninen/ Yle

Ruotsalainen Siriusta edustava pääsarjajalkapalloilija Simon Gefvert, 23, pyörtyi hengitysharjoitusta tehdessään kotonaan ja joutui ambulanssikuljetuksella sairaalahoitoon. Tapaus sattui viime maanantaina.

– Olen iloinen että olen elossa. Kun tyttöystäväni löysi minut, en ehkä ollut eloton, mutta aivan sininen kasvoiltani, ja koko kehoni oli kuin krampissa. Hän soitti ambulanssin ja antoi paineluelvytystä kahdeksan, yhdeksän minuuttia. Kun hän meni ottamaan ambulanssia vastaan, heräsin, 23-vuotias Siriuksen pelaaja kertoi.

Gefvert tutkittiin tarkoin sairaalassa, josta hän kotiutui perjantaina.

– He sanoivat, että aivoissa ei ollut vaurioita.

Gefvert on toistaiseksi harjoituskiellossa, mutta kertoi lääkäreiden uskovan hänen vielä palaavan jalkapallokentille.

– Tämä olisi voinut päättyä pahemmin kuin kävi. Tietenkin tämä vaikuttaa henkisesti ja fyysisesti, mutta voin olosuhteisiin nähden hyvin. Olen iloinen, että olen elossa ja ettei esimerkiksi aivoille käynyt pahemmin, Gefvert sanoi.

Gefvertin mukaan lääkärit eivät löytäneet varmaa syytä pyörtymiselle.

– Yksi teoria on, että hengitysharjoitus laukaisi pyörtymisen. Sydämen ympärillä näkyi hiukan nestettä, mutta mitään varsinaista vikaa ei löytynyt. Se voi viitata sydänlihastulehdukseen, joka on nuorten, terveiden pelaajien sydänpysähdysten yleinen syy.

Lue myös:

Koronaviruksen "potilas yksi" Italiassa juoksee taas – 20 päivää koomassa olleen maratoonarin hengenlähtö oli lähellä: "Pandemia teki minusta symbolin Euroopassa"

Lukuisat urheilijat epäilevät sairastaneensa koronaviruksen jo viime lokakuussa – Wuhanissa paikalla olleen suomalaislääkärin mukaan asiaa on lähes mahdoton todistaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat