Daniel Ståhl menettää 70-80 prosenttia tuloistaan kisatauon aikana, mutta kiekkojätti uskoo jopa ME-tulokseen – "Minulla on voimaa 75 metriin"

Kun arvokisat on siirretty pois tältä vuodelta, Daniel Ståhlin tavoitteet ovat kovassa tuloksessa.

yleisurheilu
Ståhl
Daniel Ståhl voitti MM-kultaa viime syksynä Dohassa.AOP

Ruotsin kiekkojätti Daniel Ståhl sanoo menettävänsä 70–80 prosenttia tuloistaan, kun kilpailuita ei ole koronaviruspandemian vuoksi.

Suomalaisia sukujuuria omaava ja suomea puhuva kiekkojätti voitti MM-kultaa Dohassa viime syksynä. Ståhlin ansiomahdollisuudet heikkenivät jo ennen koronavirusta, kun Timanttiliiga jätti kiekonheiton pois ohjelmastaan.

– Ei se minulle merkitse niin paljon. Tilanne on pahempi nille, jotka heittävät lyhyempiä heittoja. Minä selviän kyllä, Ståhl sanoi SVT:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Tukholmassa asuva Ståhl harjoittelee enimmäkseen Växjössä, jossa hänen valmentajansa Vestein Hafsteinsson asuu. Etelän leirit ovat luonnollisesti jääneet väliin.

Ståhl kaipaisi harjoittelun lisäksi myös kisoja ja niitä onkin tämänhetkisen tilanteen mukaan tulossa ainakin myöhemmin kesällä. Onko niissä yleisöä ja kuinka paljon, on vielä epäselvää. Timanttiliiga alkaa näillä näkymin 14. elokuuta.

Kun arvokisat on siirretty tältä vuodelta pois, Ståhlin tavoitteet ovat tulospuolella. Ja uskoa riittää todella kovaan tulokseen.

– Minulla on kropassa voimaa 75 metriin, Ståhl sanoi.

DDR:ää edustaneen Jürgen Schultin maailmanennätys vuodelta 1986 on 74,08.

Lue myös:

Yleisurheilun Timanttiliiga alkaa vasta elokuun puolivälissä Monacosta

Toni Kuusela hakee kovaa sarjaa heti keihäsavauksessaan – "Kasivitonen, kun tulee oikea paikka"

Lähteet: SVT, Aftonbladet

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat