Suora

  • Urheiluruutu

Espanjassa julistettiin jo jalkapallon paluu – hellekysymys kuitenkin huolestuttaa, pelaajat ja liigapomot eri linjoilla ottelutauoista

Espanjan jalkapallossa pitää ratkaista vielä lukuisia kysymyksiä ennen kuin pelit alkavat.

jalkapallo
Espanjan La Liga harjoitukset Espanyol
Muun muassa Espanyolin harjoitukset pääsivät vauhtiin alkuviikosta.Handout/Getty Images

Espanjalaismediassa iloittiin lauantaina jalkapallon paluusta arkeen, kun pääministeri Pedro Sanchez antoi vihreää valoa pääsarja La Ligan jatkumiselle kesäkuun 8. päivänä alkavalla viikolla. Espanjalaiset lehdet Marca, AS ja Sport julistivat otsikoissaan, että “jalkapallo on takaisin.”

Mutta pelien alkaminen uudelleen kesäkuussa on herättänyt myös huolta. Kesähelteet ja pelaajien palautuminen tiukassa peliaikataulussa pohdituttavat.

Viikonlopun kokouksessa Espanjan jalkapallon pelaajayhdistys pyysi taukoja peleille, jossa lämpötila yltää 28-32 celsiusasteen väliin. Pelaajayhdistys haluaa myös siirtää kaikki pelit, jos lämpötila nousee yli 32 asteen. Lämpötilat nousevat uutistoimisto AFP:n mukaan Espanjassa kesällä kuitenkin yli 32 asteen.

Eilen lauantaina Valencian harjoituksissa lämpömittarit ylsivät jo 28 asteeseen. Lisäksi La Ligan johto on aiemmin kertonut haluvansa, että pelien alkaessa “jalkapalloa olisi jokaisena viikonpäivänä.” Mutta pelaajayhdistys on vaatinut myös seuroilta pakollista 72 tunnin taukoa pelien välillä. Espanjan jalkapalloliitto on aloittanut jo oikeudelliset toimenpiteet tätä vaatimusta vastaan.

Pelaajayhdistys on myös vaatinut vähintään 15–20 päivää aikaa pelaajille saada itsensä pelikuntoon koronaviruspandemian aiheuttaman tauon jälkeen. Espanjassa jalkapalloilijat pääsivät maanantaina pienryhmäharjoittelun pariin, joten heillä olisi tällä hetkellä kolmisen viikkoa aikaa päästä pelikuntoon.

– Haluamme palata pelaamaan, mutta meidän pitää päästä askel kerrallaan takaisin kuntoon, Levanten kapteeni Jose Luis Morales sanoi Marcalle lauantaina.

– Meillä ei ole yhtään peliä testata kuntoamme. Menemme suoraan liigapeleihin.

Espanyolin keskuspuolustaja Bernardo Espinosa korosti samoja asioita.

– Olemme eniten huolissamme siitä, mitä voi tapahtua fyysisesti. Loukkaantumisia, Espinosa sanoi Espanyolin verkkosivuilla perjantaina.

– Tämä kahden kuukauden tauko on lisännyt loukkaantumisten riskiä.

– Siitä joukkuekaverini ovat olleet eniten huolissaan. Meidän lihasten täytyy päästä vireeseen ja toimintakuntoon. Riski ei ole kasvanut vain pitkän taukomme takia, mutta myös nyt elettävien outojen aikojen ja korkeiden lämpötilojen takia.

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on puskenut eteenpäin ajatusta siitä, että pelit käynnistyisivät 12. kesäkuuta Sevillan paikallispelillä Sevillan ja Real Betisin välillä. Hän arvioi huhtikuun alussa, että La Ligan loppukauden peruttaamisella kokonaan liiga menettäisi yhteensä noin miljardin euron tv-tulot.

La Liga on ollut keskeytyksissä 12. maaliskuuta alken. Sarjaa johti keskeytyshetkellä FC Barcelona kahden pisteen erolla Real Madridiin. Liigakautta olisi jäljellä kaikilla joukkueilla 11 ottelun verran. La Ligan johdolta odotetaan tarkempia suunnitelmia pelien jatkumiselle ensi viikolla.

Lue lisää:

"Tämä olisi voinut päättyä pahemmin" – tyttöystävän ensiapu saattoi pelastaa ruotsalaisen jalkapalloilijan hengen

Valioliigan testeissä paljastui kaksi uutta koronatartuntaa, toinen tapauksista Bournemouthin pelaaja

Kommentti: Kriittinen viesti jäi tuhansien pahvifanien varjoon – jalkapallokannattajien ääni kuuluu Saksassa ilman katsojiakin

Leverkusen nappasi tärkeän päänahan 13 000 pahvikatsojan edessä – Niklas Moisanderille ja Werder Bremenille vihdoin helpotusta

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat