Suora

  • Urheiluruutu

Katso jalkapallon MM-finaalia 2002: Pystyykö Ronaldo yllättämään lähes ohittamattoman Saksan maalivahdin Oliver Kahnin?

Ylen Futiskesässä on vuorossa Brasilian ja Saksan finaalikohtaaminen vuoden 2002 MM-kisoista Japanista. Ottelua voi seurata Yle TV2:ssa ja Areenassa kello 19.00 alkaen.

jalkapallo
Ronaldo 2002

Yle TV2:ssa ja Areenassa näytetään touko-heinäkuun aikana huippujalkapalloa vuosikymmenten varrelta. Etelä-Korean ja Japanin vuoden 2002 MM-kisojen finaali Saksan ja Brasilian välillä on katsottavissa Yle TV2:ssa ja Areenassa kello 19.00 alkaen.

Molemmat finaalimaat kaatoivat välierissä todelliset yllättäjäjoukkueet. Saksa löi Michael Ballackin maalilla Etelä-Korean Soulissa 1–0, mutta joutui tulemaan finaalissa toimeen ilman suurinta tähteään. Ballackin varoitustili täyttyi välierässä.

Brasilia mitteli tiukasti Turkkia vastaan, mutta sankariksi nousi lopulta tuttu mies. Ronaldon kärkkärillä syntynyt turnauksen kuudes maali riitti 1–0-voittoon ja kolmanteen perättäiseen finaalipaikkaan.

Etelä-Korea pettyi myös viihdyttävässä pronssiottelussa, jonka Turkki voitti 3–2.

Jokohamassa pelatusta finaalista povattiin Ronaldon ja vain yhden maalin taakseen turnauksessa päästäneen Oliver Kahnin välienselvittelyä. Ottelun selostaa suomeksi Hannu-Pekka Hänninen ja ruotsiksi Frank Sjöman.

Loppuottelun avauskokoonpanot:

Saksa

1 Oliver Kahn (C)
2 Thomas Linke
5 Carsten Ramelöw
7 Oliver Neuville
8 Dietmar Hamann
11 Miroslav Klose
16 Jens Jeremies
17 Marco Bode
19 Bernd Schneider
21 Christoph Metzelder
22 Torsten Frings

Brasilia

1 Marcos
2 Cafu
3 Lucio
4 Roque Junior
5 Edmilson
6 Roberto Carlos
8 Gilberto Silva
9 Ronaldo
10 Rivaldo
11 Ronaldinho
15 Kleberson

Ylen Futiskesän kaikki lähetykset löydät täältä.

Lue myös:

Ronaldo teki jo nuorena huiman määrän maaleja ja nousi maailman parhaaksi – sitten ennen tärkeintä peliä tapahtui mystinen kohtaus ja salaliittoteoriat levisivät: "Niin paljon sontaa"

Vuonna 2015 USA ja Japani taistelivat jälleen maailmanmestaruudesta, mutta kentän ulkopuolella käytiin kultaakin arvokkaampaa kamppailua – ja tämän taiston tulokset alkavat hiljalleen näkyä

"Tapa minut, jos rakastat minua", Roberto Baggio vaikeroi äidilleen sairasvuoteelta – sitten hän uhmasi lääkärin karua ennustetta ja nousi maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi

MM- ja EM-finaaleja, Suomi-futista, dokumentteja ja superviikonloppu – Futiskesä-lähetykset alkavat, kymmenen viikkoa huippujalkapalloa!

Todistitko Tanskan ihmettä tai Espanjan kauneutta? Kerro Yle Olohuoneelle paras EM-muistosi ja osallistu Futiskesä-lähetykseen!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat