Takavuosien F1-tähti Felipe Massa on yksi harvoista, joka saa tavata Michael Schumacherin – "Ehkä hän voi vielä joskus palata radalle kannustamaan"

Felipe Massa tietää, kuinka Michael Schumacher voi.

Michael Schumacher ja Felipe Massa Brasilian GP:ssä vuonna 2011. Kuva: Getty Images

Kauden 2017 jälkeen F1-uransa päättänyt brasilialaiskuski Felipe Massa on yksi harvoista ihmisistä, joka on saanut tavata Michael Schumacherin vuonna 2013 tapahtuneen lasketteluonnettomuuden jälkeen.

Massa puhui espanjalaislehti Marcan (siirryt toiseen palveluun) mukaan Schumacherista Fox Sports -kanavan haastattelussa. Kaksikko ajoi tallitovereina Ferrarilla kaudella 2006 ennen kuin Kimi Räikkönen hyppäsi uransa hetkellisesti päättäneen Schumacherin tilalle seuraavaksi kaudeksi.

– Tiedän, miten hän voi. Suhteemme on ollut aina hyvin läheinen. Hänen vaimonsa Corinnan kanssa en ole niin läheinen, koska hän ei vieraillut kisoissa kovinkaan usein, Massa totesi.

Schumacher vajosi koomaan joulukuussa 2013 Ranskassa tapahtuneen lasketteluonnettomuuden jälkeen. Kesällä 2014 Schumacherin perhe ilmoitti, ettei hän ole enää koomassa. Seitsenkertaista maailmanmestaria hoidetaan Sveitsissä perheen kotiin raknnetussa sairaalassa.

– Tiedämme kaikki, ettei hänen tilanteensa ole helppo. Perhe ei halua kertoa Schumacherista tietoja, joten miksi minä tekisin niin? Sitä täytyy kunnioittaa, Massa sanoi.

Massa on ollut yhteydessä myös Schumacherin poikaan Mickiin, joka kuuluu Ferrarin formula-akatemiaan ja ajaa tällä hetkellä Formula 2 -sarjassa. Hänet saatetaan hyvinkin nähdä kilpakuskina F1-sarjassa lähivuosina.

– Rukoilen joka päivä, että Michael pääsisi parempaan kuntoon. Ehkä hän voisi vielä joskus palata radalle kannustamaan, varsinkin nyt, kun hänen poikansakin ajaa. Rukoilen, että niin tapahtuu vielä joku päivä, Massa sanoi.

Massa voitti 15 vuotta kestäneellä urallaan 11 F1-osakilpailua. Ferrarin lisäksi hän ajoi Sauberilla ja Williamsilla.

Lue myös: