Hovioikeus kumosi Mikkelin Jukurien johtomiehen vankeustuomion, mutta määräsi rapsakat sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Käräjäoikeus tuomitsi Jukka Toivakan virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ehdolliseen vankeuteen.

Jukurit (Jääkiekon Miesten Liiga)
Jukka Toivakka johtaa Jukurit jääkiekon SM-liigaan.
Vankeustuomion kumouduttua Jukka Toivakka jatkaa Mikkelin Jukurien puheenjohtajana ja toimitusjohtajana. Arkistokuva.

Itä-Suomen hovioikeus on kumonnut Mikkelin Jukurien puheenjohtajan Jukka Toivakan kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi Toivakan virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, mutta hovioikeuden mukaan kyse oli liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Siitä hovioikeus tuomitsi Toivakalle 50 päiväsakkoa, joista kertyy Toivakan tuloilla 14 900 euroa.

Oikeudenkäynnit liittyvät siihen, uhkailiko Toivakka pysäköinninvalvojaa vai ei.

Haastehakemuksen mukaan pysäköinninvalvoja oli ollut tarkistamassa, oliko Toivakan kadunvarteen pysäköidyn auton pysäköintimaksu maksettu.

Toivakka oli tuolloin mennyt autoonsa ja kiihdyttänyt voimakkaasti, vaikka pysäköinninvalvoja oli auton etupuolella.

Käräjäoikeuden tuomiolauselman mukaan Toivakan auto olisi osunut pysäköinninvalvojaan, jos tämä ei olisi väistänyt. Käräjäoikeuden tuomioon kirjattu myös, että Toivakan tarkoitus oli uhata pysäköinninvalvojaa väkivallalla tämän työn vuoksi, ja että kyse oli keskimääräistä vakavammasta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Hovioikeuden mukaan selvityksistä ei voi päätellä, että vain väistäminen esti pysäköinninvalvojan jäämisen Toivakan auton alle. Hovioikeus katsookin, että Toivakan tarkoituksena ei ollut uhata pysäköinninvalvojaa, joten se hylkäsi syytteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Toivakka oli kuitenkin hovioikeudenkin mukaan kiihdytellyt autollaan liian varomattomasti ja liian läheltä pysäköinninvalvojaa aiheuttaen hänelle vaaraa.

Hovioikeus päätyikin tuomitsemaan Toivakan sakkoihin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Toivakka on ollut sivussa tehtävistään Mikkelin Jukureissa oikeusprosessin ajan, eikä mahdollisesti olisi jatkanut, mikäli vankeustuomio olisi pysynyt voimassa.

Jukurit tiedottaa (siirryt toiseen palveluun) nyt, että Toivakka jatkaa seurayhtiön hallituksen puheenjohtajana. Hän on myös yhtiön toimitusjohtaja, ja omistaa yhtiöstä yli neljänneksen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat