Suora

  • Ei nainen eikä mies - voimanostaja Emmeth Törrönen piti hylkäämisen pelossa sukupuoli-identiteettinsä salassa vuosia
  • Urheiluruutu

Yrittäjä teki yli 280 000 euron lahjoituksen – alppihiihdon klassikkokisa pysyy sittenkin maailmancup-kalenterissa

Wengenissä kisataan todennäköisesti vuoden 2021 jälkeenkin.

alppihiihto
Wengen alppihiihto 2020
Wengenin syöksykisa on yksi alppihiihdon maailmancupin suurimmista klassikoista.Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images

Sveitsin hiihtoliiton ja ikonisen klassikkokisan Wengen vääntö on saanut uuden käänteen. Aiemmin Sveitsin hiihtoliitto ilmoitti, että vuonna 2022 Wengen kisa siirtyy muualle Sveitsiin.

Sveitsin hiihtoliitto oli tehnyt aiheesta hakemuksen kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle, mutta nyt hiihtoliitto on vetänyt hakemuksensa pois. Hiihtoliitto kertoo asiasta tiedotteessaan.

Syynä hiihtoliiton vetäytymiselle on heidän tiedotteensa mukaan yrittäjä Jörg Moserin lahjoitus. Moser lahjoittaa musiikkikeskuksensa puolesta 300 000 Sveitsin frangia eli noin 283 000 euroa hiihtoliitolle tukeakseen Wengen kisajärjestelyjä. Summa vastaa Wengen kisan järjestämisestä tulevia tappioita. Lisäksi Sveitsin hiihtoliitto on saanut lukuisia positiivisia signaaleita politiikoilta kisan järjestämisen puolesta.

Torstaina vielä Sveitsin urheiluministeri, Sveitsin hiihtoliiton puheenjohtaja ja Wengenin kisajärjestelykomitean puheenjohtaja keskustelevat kisan tulevaisuudesta. Näillä näkymin kisa voidaan järjestää myös ensi talven jälkeen.

Kisajärjestelykomitean puheenjohtaja Urs Näpflin oli sveitsiläislehti Blickin haastattelussa liikuttunut Wengenin saamasta tuesta.

– Tämä viimeisen minuutin vetäytyminen oli selvää. Huomenna FIS:n johtokunnan kokouksessa liitto olisi kuitenkin korjannut kalenteria joka tapauksessa. Nyt Sveitsin hiihtoliitto ei joutunut kokemaan häpeää. He halusivat olla nopeampia, Näpflin sanoi Blickille. (siirryt toiseen palveluun)

Lue lisää:

Italian olympiapomo paljasti: alppihiihdon MM-kisoja tullaan siirtämään vuodella – "Kipeä, mutta järkevä päätös"

Alppihiihdon olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari lopettaa uransa

Alppilajien maajoukkueisiin nimettiin 20 urheilijaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat