Suora

  • Urheiluruutu

Koripallon Euroliiga-kautta ei enää jatketa – mestaruus jää jakamatta

Eurooppalaisen koripallon ykkössarjaa ei pelata enää heinäkuussa loppuun, kuten oli alun perin suunniteltu.

koripallo
Petteri Koponen
Petteri Koposen Bayern München ei pelaa enää tällä kaudella Euroliigaa.AOP

Koripallon Euroliiga-kausi on peruutettu koronaviruspandemian takia, liiga kertoi tiedotteessaan maanantaina.

Liigan johtokunnan päätöksen mukaisesti voittajaa ei julisteta lainkaan tällä kaudella. Päätökseen johti tiedotteen mukaan eri maiden paikallisviranomaisten erilaiset liikkumisrajoitukset ja pelaamiseen vaadittavien lääketieteellisen toimenpiteiden vaikea toteuttaminen.

Euroliiga-keskeytyi koronaviruspandemian takia maaliskuussa. Runkosarjaa jäi jäljelle kuusi kierrosta. Euroliiga oli alustavasti suunnitellut kauden loppuun pelaamista heinäkuussa. Mutta liigan johtokunnan mukaan viimeisen kahden ja puolen kuukauden aikana ei ole tullut vaadittavaa varmuutta pelaamiselle.

Euroliigaa johti keskeytyshetkellä turkkilainen Efes Istanbul. Barcelona ja Real Madrid olivat kaksi voittoa perässä. Petteri Koposen edustama Bayen München oli 18 joukkueen sarjassa viimeistä edellisenä.

Euroliigan johdon mukaan tulevalla kaudella sarjaa pelaavat samat 18 joukkuetta kuin nyt peruutetulla kaudellakin. Koposen kausi on jatkumassa vielä Saksan kentillä, kun Bundesliiga pelataan loppuun kesäkuun aikana.

Lue lisää:

Saksan koripalloliigan pelaajilla on vain 16 päivää aikaa päästä parhaaseen pelikuntoon – Koposella on takana viikko joukkuetreenejä: "Paikat ovat tällä hetkellä vähän hellänä"

Varotoimet eristäisivät Saksan pääsarjakoripalloilijat kolmeksi viikoksi hotelliin päätösturnauksessa – Suomen tähtipelaajaa huolettaa suunnitelmassa myös asia, joka ei liity koronavirukseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat