Englannissa naisten jalkapallokausi päätettiin lopettaa – Chelsean Adelina Engmanin mestaruuskamppailu jäi vielä auki

Adelina Engmanin Chelsea oli keskeytyshetkellä Superliigassa toisena.

jalkapallo
Adelina Engman
Adelina Engmanin Chelsea jäi pisteen päähän Manchester Citystä.AOP

Englantilaisessa jalkapallossa naisten korkeimpien sarjatasojen kausi on päätetty lopettaa. Englannin jalkapalloliitto tiedotti asiasta maanantaina.

– Seurojen musertavan palautteen jälkeen tehtiin päätös lopettaa kausi 2019–2020, jalkapalloliitto tiedotti.

Sarjat ovat olleet tauolla helmikuun lopusta asti koronaviruspandemian takia.

– Päätös mahdollistaa naisten Superliigan ja Mestaruussarja-seurojen sekä Englannin jalkapalloliiton suunnitelemaan, valmistautumaan ja keskittymään kautta 2020–2021.

Naisten Superliigassa nyt päättyneellä kaudella pelasivat Evertonin Tinja-Riikka Korpela ja Chelsean Adelina Engman. Mestaruussarjaa pelasi Juliette Kemppi London City Lionessesin riveissä.

Engmanin Chelsea oli sarjataulukossa toisella sijalla. Everton oli seitsemäntenä. Manchester City johti sarjaa pisteen erolla Chelseaan, joka ehti pelata yhden ottelun vähemmän kuin City.

Mestaruustaisto on vielä kuitenkin auki. Englannin jalkapalloliitto ei vielä päättänyt loppusijoituksista. Jos loppusijoitukset lasketaan käyttämällä pistekeskiarvoa, Chelsea nousisi Cityn ohi mestariksi.

Superliigan ja Mestaruussarjan johtokunta on pohtinut erilaisia ratkaisuja sijoitusten määrittämiseksi. Johtokunnat ovat myös konsultoineet seuroja. Mutta tiedotteessa ei haluttu vielä kertoa enempää "sopivimman urheilullisen ratkaisun" löytämisestä.

Korpela oli jo aiemmin Yle Urheilun haastattelussa sitä mieltä, että kausi kannattaisi lopettaa kokonaan. Myös virallisen päätöksen jälkeen Korpela piti kauden päättämistä hyvänä päätöksenä.

– Vihdoin ja viimein tuli joku päätös. Varmaan tärkeintä on, että ei tarvitse enää jahkailla. Pääasia on terveydelliset tekijät. Toisena on heti varmasti taloudelliset tekijät. Yksinkertaisesti seuroille ja sarjalle olisi tullut lisäkustannuksia, jos olisi pitänyt testata kaikkia pelaajia. Kuka olisi maksanut lisäkustannukset majoitukset ja ynnä muut sellaiset asiat? Sarjalla ei ole samanlaisia tv-tuloja kuin miesten Valioliigalla, Korpela totesi.

Korpela alkoi ymmärtää, että Ranskan päätösten jälkeen heidänkin sarjalleen kävisi samalla lailla. Suomeen tullut Korpela on kuitenkin iloinnut, että on pystynyt harjoittelemaan. Hän olisi omien sanojensa mukaan ollut valmis pelaamaan vaikkapa huomenna.

Everton nousisi myös sarjataulukossa kuudenneksi, jos pistekeskiarvo otettaisiin käyttöön. Korpelan mukaan joukkueen tavoite oli ennen kauden alkua kuuden parhaan joukkoon, joten muutos maistuisi.

– Tiesimme, että meillä olisi ollut saumat neljän parhaan joukkoon, jos kausi olisi pelattu loppuun. Mutta ilman muuta tämä oli hyvä kausi. Everton on ollut kaksi edellistä vuotta taistelemassa putoamista vastaan. Tämä oli selkeä askel eteenpäin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Korpela sanoo.

Suomalaismaalivahti teki Evertoniin yhden vuoden sopimuksen, mutta hän on neuvotellut jatkosta seuran kanssa.

– Vielä ei ole mitään uutisoitavaa, mutta kerrotaan sitten kun on, positiivisen kuuloinen Korpela sanoo.

Päivitetty kello 18.39. Tinja-Riikka Korpelan kommentit.

Lue lisää:

Suomen maajoukkuetähdet eri mieltä jalkapallosarjan jatkumisesta, Evertonin suomalaismaalivahti turhautuneena: "Itse alan jo olla kauden perumisen kannalla"

Naisten jalkapallo oli suosionsa huipulla, kun koronavirus iski – nyt suurseurat kiristävät kukkaronnyörejään, ja asiantuntijat pelkäävät sen tapahtuvan naisten kustannuksella

Karanteeniin joutunut Tinja-Riikka Korpela palasi Suomeen epätietoisuuden vallassa: "Oli se erikoista, kun ei tiennyt mistään yhtään mitään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat