Hyppää sisältöön

Koronavirus piinaa myös painin supertähteä, karpaasin Instagram-tilillä jopa yli miljoona seuraajaa – "Aliarvioimme pahasti viruksen"

Monien mielestä tämän hetken parhaalla ja valovoimaisimmalla vapaapainija Abdulrashid Sadulajevilla on todettu koronavirus.

Rion olympiavoittaja, nelinkertainen maailmanmestari sekä moninkertainen Euroopan mestari Abdulrashid Sadulajev, 24, on kertonut potevansa covid-19-tautia. Hän selvitti sairastumistaan omalla Instagram-tilillään. (siirryt toiseen palveluun)Painisuuruudella on sosiaalisessa mediassa peräti yli miljoona seuraajaa.

Sadulajev paljasti videollaan paranevansa jo kovaa vauhtia taudista, mutta myönsi aliarvioineensa viruksen vakavuuden.

– Myönnän, että ihan kuten useimmat maanmieheni, myös minä en kiinnittänyt tarpeeksi huomioita koronavirukseen. Me olemme pahasti aliarvioineet taudin. Aloimme tuntea vaaran ja uhan vasta siinä vaiheessa, kun se jo koputti ovellemme. Myös minulle kävi niin, kuvasi Sadulajev.

Videolla venäläinen huippu-urheilija pyysi Dagestanin asukkaita pysymään kotona Ramadan loppumisen juhlallisuuksista. Dagestan on yksi Venäjän köyhimpiä alueita. Siellä asuu useita kansallisuuksia ja sen asukkaista vain kymmenisen prosenttia on syntyperältään venäläisiä. Dagestanin asukkaista enemmistö on muslimeita.

– Meidän on pidettävä huolta paitsi itsestämme, niin myös ympärillämme olevista muista ihmisistä - etenkin vanhuksista. Ymmärrän, että kotona oleskelu jo kolmantena perättäisenä kuukautena ei ole helppoa, mutta meidän on silti osoitettava poikkeusoloissa kärsivällisyyttä, julisti suosittu painimestari.

Abdulrashid Sadulajev Kuva: Getty Images

Sadulajev oli voittamaton molskilla vuosina 2014–2017, kunnes hävisi Pariisin MM-finaalissa "vuosisadan otteluksi" hehkutetussa koitoksessa yhdysvaltalaiselle Kyle Snyderille. Yhden tappion jälkeen Sadulajevin tahti on jatkunut samana ja lempinimeä "Venäjän tankki" kantava karpaasi on voittanut sen jälkeen MM-kultaa vuosina 2018 ja 2019.

Viimeisimmässä, Kazakstanissa käydyissä MM-kisoissa 2019 venäläispainija ei antanut vastustajille pistettäkään, mutta hankki tapahtumasta itselleen neljän kuukauden kilpailukiellon Kansainväliseltä vapaapainiliitolta pidettyään mitaliseremoniassa t-paitaa. Sääntöjen mukaan tilaisuudessa tulee olla edustamansa maan verryttelyasu.

Sadulajev t-paidassa oli iso kuva Imam Shamilista, joka toimi Dagestanin hengellisenä johtajana vastustaessaan 1800–luvulla Venäjän laajentumista Kaukasiaan.

Venäjällä oli sunnuntaihin mennessä vahvistettuja koronavirustapauksia yhteensä 344 481, joka on kolmanneksi eniten maailmassa. Vain Yhdysvalloissa ja Brasiliassa on todettu enemmän covid-19-tautia.

.
.