Adelina Engmanista saattaa tulla toinen suomalaisjalkapalloilija, joka pääsee juhlimaan Englannissa pääsarjan mestaruutta: “Todella iso juttu”

Adelina Engmanin Chelsea voittaa Superliigan mestaruuden, jos sarjan loppusijoitukset ratkaistaan suoraan pistekeskiarvolla.

jalkapallo
Adelina Engman
Vaikean kauden jälkeen Adelina Engman voi päästä juhlimaan mestaruutta.Getty images

Englannissa naisten jalkapallon sajakausi keskeytettiin lopullisesti maanantaina koronaviruspandemian takia. Kausi oli ollut keskeytyksissä helmikuun lopusta saakka, eivätkä seurat enää halunneet jatkaa kautta myöhempänä ajankohtana.

Kausi jäi kesken suomalaisittain mielenkiintoiseen tilanteeseen, koska Superliigassa Adelina Engmanin edustama Chelsea on toisella sijalla ja pisteen perässä yhden ottelun enemmän pelannutta Manchester Cityä. Vielä Englannin jalkapalloliitto ja Superliigan johtokunta eivät päättäneet mestaruuden, eurokentille pääsijöiden, putoajien ja nousijoiden kohtaloa.

Jos mestaruus jaetaan suoraan pistekeskiarvolla, Chelsea nousee Manchester Cityn ohi pääsarjan voittajaksi. Pitäisikö Engmanin mielestä Chelsea julistaa mestariksi?

– Vaikea sanoa. Saa nyt nähdä. Ymmärtääkseni päätös tulee loppuviikosta tai ensi viikon alussa, Engman totesi ja kertoi, että Chelsean pelaajat eivät saa kommentoida asiaa tällä hetkellä enempää.

Loukkantumisista kärsinyt Engman ehti pelata tällä kaudella Chelseassa kaksi ottelua. Laituri ehti tehdä liigakauden ensimmäisessä maalin, mutta kolmannessa pelissä oikean jalan reidestä katkesi jänne. Reisivammasta toipuminen kesti puoli vuotta.

Luonnollisesti kuitenkin mestaruus maistuisi hyvältä. Englannissa jalkapallon pääsarjan mestaruuden voittaminen on erittäin harvinaista herkkua suomalaispelaajille.

Aiemmin suomalaispelaajista Englannin Valioliigan mestaruutta on päässyt juhlimaan Mikael Forssell. Hän pelasi enimmäkseen kauden 2004–2005 Valioliigassa lainalla Birminghamissa, mutta oli mukana juhlimassa mestaruutta kauden päätteeksi Chelseassa.

– Chelseassa on tavoite voittaa mestaruuksia, ihan sama tuleeko ne Euroopassa tai Englannissa. On siistiä olla mukana tässä joukkueessa, toista kauttaan Chelseassa pelaava Engman tunnelmoi, kun häneltä kysyy mahdollisesta mestaruudesta.

– Harmi, että on ollut loukkaantunut melkein koko kauden. Mutta ehdin pelata muutaman pelin ja olla vähän osa voittoa. En ole voittanut koskaan mitään Suomen ulkopuolella aiemmin. Tämä olisi siis todella iso juttu ja olisi todella kivaa tietysti.

Engman kertoi aiemmin Yle Urheilun haastattelussa toiveestaan pelata kausi loppuun. Hänelle ei tullut yllätyksenä, että kausi päätettiin lopettaa.

– On puhuttu paljon edestakaisin siitä, mitä kannattaa tehdä. Tämä oli kuitenkin ihan varmasti oikea päätös. Tietenkin omasta puolesta olisi ollut kiva pelata, kun on ollut kauan loukkaantunut, Engman toteaa.

Ahvenanmaalaislähtöinen Engman onkin nyt kunnossa ja seurannut tilanteen kehittymistä omissa kotimaisemissaan. Hän on päässyt treenaamaan hyvin yksinään toisin kuin Englanissa majailevat joukkuekaverit.

– On ollut kiva kotona. Suomessa on paljon helpompaa olla kuin Englannissa. Siellä on niin paljon rajoituksia, Engman toteaa.

Lue lisää:

Englannissa naisten jalkapallokausi päätettiin lopettaa – Chelsean Adelina Engmanin mestaruuskamppailu jäi vielä auki

Suomen maajoukkuetähdet eri mieltä jalkapallosarjan jatkumisesta, Evertonin suomalaismaalivahti turhautuneena: "Itse alan jo olla kauden perumisen kannalla"

Puoli vuotta reisivamman takia hukannut Adelina Engman loukkaantui jälleen – Chelsea-pelaaja toivoo olevansa kunnossa Helmarien EM-karsintojen pakkovoittopelissä

Vaikea loukkaantuminen katkaisi Suomen maajoukkuehyökkääjän upeasti alkaneen kauden – vihdoin tervehtynyt Engman taistelee peliajasta maailman huippujoukkueessa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat