Suora

  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Naisjalkapallokausi päätettiin lopettaa Englannissa – Adelina Engmanin joukkuekaveri kritisoi päätöstä kovin sanoin ja nostaa esille tasa-arvokysymyksen

Adelina Engmanin joukkuekaveri otti vahvasti kantaa kauden päättämiseen. Hän kuitenkin myös ymmärtää päätöksen talouden kannalta.

jalkapallo
Magdalena
Magdalena Eriksson, 26, on pelannut myös Ruotsin maajoukkuepaidassa vuodesta 2014 lähtien. AOP

Englannissa naisten jalkapallon sarjakausi päätettiin lopettaa maanantaina koronaviruspandemian vuoksi. Chelsean suomalaispelaaja Adelina Engman kommentoi päätöstä maanantaina Yle Urheilulle maltillisesti, mutta hänen joukkuekaverinsa Magdalena Eriksson antoi palaa päätöksen jälkeen.

– Tämän voi nähdä iskuna naisjalkapalloa vastaan. Miksi miehet pelaavat hinnalla millä hyvänsä, mutta me emme?, Eriksson pohti Instagramissa. (siirryt toiseen palveluun)

Ruotsin maajoukkuettakin edustanut Eriksson täsmensi ajatuksiaan ruotsalaislehti Aftonbladetille. (siirryt toiseen palveluun)

– Jos katsoo asiaa mustavalkoisena, on todella ikävää, että näin tapahtui. Sitten kun luet ja näet, että jalkapalloliitto ei voinut taata seurojen taloutta, huomaat, että asia ei ole täysin mustavalkoinen.

– Minusta ei olisi ollut mukavaa pelata, jos se olisi voinut aiheuttaa seuroille taloudellisia ongelmia pitkällä aikavälillä, hän täsmensi.

Chelsean pelaajille kauden päättyminen kesken kaiken oli kova kolaus, sillä joukkue oli naisten Superliigassa toisella sijalla, pisteen perässä yhden ottelun enemmän pelannutta Manchester Cityä.

– Tuntuu todella ikävältä. Olimme menossa kohti tykkikautta. Toivoimme, että voisimme löytää ratkaisun, jolla olisimme voineet pelata, Eriksson sanoi puolestaan Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle (siirryt toiseen palveluun).

Superliigan mestari ei ole kuitenkaan vielä päätetty. Jos mestaruus kuitenkin jaetaan pistekeskiarvolla, Chelsea nousee Cityn edelle ja voittaa pääsarjan mestaruuden.

Eriksson ei halunnut kommentoida asiaa SVT:lle, mutta valotti hieman ajatuksiaan Aftonbladetille.

– Ei ole yhtään palkintoa, jota en laskisi mitalikaappiini. Sen voin sanoa. Vielä oli vain niin paljon pelattavana, Eriksson harmitteli.

Englannin Superliiga kertoi, että kauden lopettamisesta keskusteltiin seurojen kanssa, ja päätös tehtiin sen perusteella, mikä on parasta naisjalkapallolle.

Lue myös:

Adelina Engmanista saattaa tulla toinen suomalaisjalkapalloilija, joka pääsee juhlimaan Englannissa pääsarjan mestaruutta: “Todella iso juttu”

Englannissa naisten jalkapallokausi päätettiin lopettaa – Chelsean Adelina Engmanin mestaruuskamppailu jäi vielä auki

Suomen maajoukkuetähdet eri mieltä jalkapallosarjan jatkumisesta, Evertonin suomalaismaalivahti turhautuneena: "Itse alan jo olla kauden perumisen kannalla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat