1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Muu urheilu

Rohkeat taivaltajat pääosassa viimeksi – keitä kuullaan keskiviikkona Urheiluluurin päätösjaksossa?

Viides ja viimeinen Urheiluluuri tärähtää eetteriin Yle Puheessa keskiviikkona 27. toukokuuta kello 15.02–16 ja 16.13–17.00.

Aku Partanen Pekingin MM-kisoissa vuonna 2015. Kuva: AOP

Keskiviikkona kevään uutuusohjelman päätösosassa käsitellään suorana seitsemän urheiluihmisen ajankohtaiset kuulumiset ja kuullaan heidän toivelevynsä.

Tokion olympialaisiin valmistautuvilla kilpakävelijöillä on edessään viimeisen kerran arvokisoissa käytävä viiden peninkulman kilpailu. Laji poistuu arvokisaohjelmasta Tokion jälkeen.

– Matka on ollut rakas ja tärkeä. Siitä on haikea luopua. Ei ole kuitenkaan katastrofi, sillä omat ominaisuudet tukevat myös lyhyempää matkaa, totesi olympiapaikkansa jo vuonna 2019 varmistanut Aku Partanen viime viikolla.

Sali juoksi paljain jaloin

Triathlon-uransa päättänyt ja helmikuisesta puukotuksesta toipuva Kaisa Sali puolestaan valoi uskoa suomalaisiin vaikean kevään keskellä. Sali kertoi Urheiluluurissa, kuinka hän jaksaa vastoinkäymisten keskellä.

– Tärkeintä on ajatella asioita, jotka elämässä ovat kunnossa. Miettiä, miten kustakin tilanteesta voi selvitä mahdollisimman hyvin, Sali valoi uskoa kanssaihmisiin.

Mieleen nousi myös kokemus maailmancupin taannoisesta isosta puolimatkan triathlonkisasta.

– Tulin pyöräilystä uintiin ja kaskummaa! Minulla ei ollutkaan lenkkareita. Vaihtoehdoiksi jäi luovuttaa tai jatkaa ilman kenkiä. Mietin, että minulla on kaksi tervettä jalkaa ja olen hyvin treenannut. Lähdin juoksemaan paljain jaloin, sain myöhemmin lenkkaritkin. Tulin viidenneksi ja olin iloinen, kun yritin, Sali muisteli.

Viime kerralla kuultiin myös Iivoa

Heikki Kovalainen muisteli formulauraansa ja otti rohkeasti kantaa siihen, miksi lopullinen läpimurto jäi tekemättä.

Iivo Niskanen puolestaan kertoi tunteikkaasti siitä, kuinka hänen luottomiehensä huoltopuolella, Mika Venäläinen, on päättänyt siirtyä syrjään tehtävästään.

Rion olympialaisista 2016 Suomi saavutti vain yhden mitalin, kun Mira Potkonen nyrkkeili pronssille. Kisojen toiseksi paras suomalainen oli Laser Radial -luokassaan viidenneksi purjehtinut Tuula Tenkanen.

– Hyvillä mielin kohden Tokiota. Kotona on hyvä treenata, ei voi valittaa, hehkuu Tenkanen koronakeväänkin keskellä.

Mailapelit myötätuulessa

Nella Nyqvist voitti alkuvuodesta alle 15-vuotiaisen tyttöjen kaksinpelissä Euroopan mestaruuden. Kokenut ja uudelleen urallaan virtaa löytänyt tenniksen Harri Heliövaara kertoi lajinsa niin ikään positiivisista suomalaisnäkymistä.

Neljännen Urheiluluurin voi yhä kuunnella Yle Areenassa: https://areena.yle.fi/audio/1-50519049

Viides ja viimeinen Urheiluluuri tärähtää eetteriin Yle Puheessa keskiviikkona 27. toukokuuta kello 15.02–16 ja 16.13–17.00.

Lue myös:

Hyvän mielen biisi, joka ylistää elämää ja bändi on toivojaansa vuoden nuorempi – arvaa, ja voita Mukipeli!