Suora

  • Urheiluruutu

Valioliiga-maalivahti järkyttyi oireettomasta koronatartunnastaan: "Se on pelottavaa"

Aaron Ramsdalen koronavirustartuna tuli ilmi Valioliiga-pelaajien toisessa testausaallossa.

jalkapallo
Aaron Ramsdale
Bournemouthin Aaron Ramsdale on yksi koronaviruksen saaneista Valioliiga-pelaajista.Daniel Chesterton/Offside/Offside via Getty Images

Koronavirustartunnan saanut valioliigaseura Bournemouthin pelaaja on joukkueen maalivahti Aaron Ramsdale. Nuorisomaajoukkueen maalivahti kuvaa tartuntaa pelottavaksi, vaikkei hänellä ole oireita viruksesta.

Ramsdalen tartunta kävi ilmi liigan toisessa laajassa testausaallossa, johon osallistui 996 pelaajaa ja joukkueiden toimihenkilöä.

- Se oli järkyttävä yllätys. Olen vältellyt ihmiskontakteja, mutta sain tartunnan siitä huolimatta, Ramsdale kertoi Sun-lehdelle.

- Minulla ei ole minkäänlaisia oireita. Se on pelottavaa, sillä tartunta voi olla kenellä tahansa terveellä nuorella.

Ensimmäinen Ramsdalelle tehty koronatesti oli negatiivinen ja toinen positiivinen. Hän uskoo saaneensa tartunnan kauppareissulla.

Testien väliä oli kolme päivää.

- Olen alkanut tehdä joitain tavallisia asioita kuten käynyt marketissa ja tankkaamassa auton. Vaikuttaa siltä, että virus tarttui kaupassakäynnin yhteydessä, Ramsdale kertoi.

Valioliigassa on tehty 1 744 testiä, jotka ovat paljastaneet kahdeksan tartuntaa. Kolmannen testauskierroksen tulokset valmistuvat keskiviikkona.

Valioliigan ottelut keskeytyivät koronapandemian vuoksi 13. maaliskuuta, mutta harjoitukset ovat alkaneet tiistaina ja 12. kesäkuuta on mainittu mahdollisena kauden jatkumispäivänä.

Koronauhan takia keskeytetystä sarjasta on 92 ottelua pelaamatta.

Lue lisää:

Suomen maajoukkuepelaajan seura voi kaatua minä päivänä tahansa – perheenlisäystä odottava Anssi Jaakkola osti juuri talon ja pelkää nyt tulevaisuutensa puolesta

Adelina Engmanista saattaa tulla toinen suomalaisjalkapalloilija, joka pääsee juhlimaan Englannissa pääsarjan mestaruutta: “Todella iso juttu”

Naisten Bundesliiga jatkuu perjantaina – ruotsalaispelaaja paljastaa, miten koko joukkue suljettiin tyhjään hotelliin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat