Suora

  • Urheiluruutu

NHL jatkaa kauttaan suoraan 24 joukkueen pudotuspeleillä – pelejä odotettavissa kesän ja syksyn aikana

Pelit on määrä keskittää kahteen kaupunkiin, ehdokkaita riittää.

NHL
Gary Bettman kuvassa
NHL:n komissaari Gary Bettman.AOP

Maailman ykkösjääkiekkoliiga NHL aikoo jatkaa kauttaan suoraan 24 joukkueen pudotuspeleillä, kertoi liigan komissaari Gary Bettman myöhään tiistaina Suomen aikaa.

NHL on ollut keskeytyksissä 12. maaliskuuta lähtien koronavirustilanteen takia. Bettman ei kertonut pudotuspelien alkamiselle tarkkaa päivämäärää tai paikkaa, kertoo NHL.com. Hän kuitenkin sanoi odottavansa, että pelejä on kesän ja syksyn aikana.

Bettmanin mukaan pudotuspelit keskitetään kahdelle paikkakunnalle, mutta kaupunkeja ei ole vielä valittu. Vaihtoehtoja on tällä hetkellä kymmenen. USA:n puolelta vaihtoehtoja ovat Chicago, Columbus, Dallas, Los Angeles, Las Vegas, Minneapolis, ja Pittsburgh. Toronto, Vancouver ja Edmonton ovat vaihtoehtoja Kanadan puolelta.

– Päätös isäntäkaupungeista pitää tehdä noin 3–4 viikon päästä, Bettman linjasi.

Liigan jatkumisen ajankohtaan ja valittaviin pelikaupunkeihin vaikuttaa koronavirustilanteen kehittyminen.

– Vakuutan, että teemme tämän siksi, että fanimme ovat sankoin joukoin pyytäneet kauden pelaamista loppuun, mikäli se suinkin on mahdollista. Myös pelaajamme ja joukkueemme ovat selvästi ilmaisseet haluavansa viedä kauden päätökseen, Bettman sanoi.

"Malli ei ehkä ole kaikkien mielestä täydellinen"

Molempien lohkojen neljä parasta joukkuetta pääsevät suoraan toiselle kierrokselle. Karsintakierros pelataan lohkojen sijoille 5–12 sijoittuneiden joukkueiden välillä.

Itälohkosta suoraan toiselle kierrokselle nousevat Boston Bruins, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals sekä Philadelphia Flyers. Länsilohkon nousijat ovat St. Louis Blues, Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights ja Dallas Stars.

Joukkueet laitettiin paremmuusjärjestykseen maaliskuun pistetilanteen perusteella.

Bettman sanoi uskovansa, että playoffien kaksi ensimmäistä kierrosta saadaan pelattua reilussa kuukaudessa.

Yhteensä seitsemän joukkueen kausi päättyy runkosarjaan. Pelit loppuivat Buffalo Sabresilta, New Jersey Devilsiltä, Ottawa Senatorsilta, Detroit Red Wingsiltä, Anaheim Ducksilta, Los Angeles Kingsiltä sekä San Jose Sharksilta.

Kun NHL pantiin tauolle maaliskuussa, runkosarjaa oli jäljellä reilut kymmenen ottelua jokaiselta joukkueelta.

Bettmanin mukaan on ymmärrettävää, että liigan luoma malli ei ole kaikkien mielestä täydellinen.

– Uskomme kuitenkin luoneemme suunnitelman, jossa on huomioitu kaikki ne joukkueet, joilla käytännössä oli mahdollisuus päästä pudotuspeleihin kauden keskeytyessä, hän muotoili.

Harjoittelu voi alkaa kesäkuussa

NHL ja pelaajayhdistys NHLPA:n päättivät aiemmin, että seurat pyrkivät aloittamaan pienryhmäharjoittelun kesäkuussa, mutta harjoittelu tulee olemaan vapaaehtoista.

NHL laati harjoittelua varten muistion, jossa painotettiin esimerkiksi hyvää hygieniaa seurojen tiloissa, kokoontumisrajoituksien noudattamista, pelaajien terveyden säännöllistä seuraamista ja sitä, ettei vähänkään kipeänä voi osallistua joukkueen toimintaan.

– Pelaajia tullaan testaamaan koronan takia paljon. Testaamisen pitää olla laajamittaista, mutta se ei saa haitata paikallisia tarpeita, Bettman totesi.

Moni eurooppalaispelaaja on viettänyt koronatauon kotikonnuillaan ja joutuu nyt voimassa olevien määräysten mukaan määräajaksi karanteeniin Pohjois-Amerikkaan palatessaan.

Kanadalaissivusto TSN:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan NHL:n kesän varaustilaisuuden järjestys arvotaan 26. kesäkuuta. Kaikilla 15 joukkueella, jotka eivät osallistu pudotuspeleihin, on mahdollisuus saada draftin ensimmäinen varausvuoro. Kesän ykkösvaraukseksi on uumoiltu kanadalaishyökkääjä Alexis Lafrenierea.

NHL:n runkosarjan lopulliset taulukot:

Itäinen konferenssi (voittoprosentit)

Boston 71,4
Tampa Bay 65,7
Washington 65,2
Philadelphia 64,5

Pittsburgh 62,3
Carolina 59,6
NY Islanders 58,8
Toronto 57,9
Columbus 57,9
Florida 56,5
NY Rangers 56,4
Montreal 50,0

Buffalo 49,3
New Jersey 49,3
Ottawa 43,7
Detroit 27,5

Läntinen konferenssi

St. Louis 66,2
Colorado 65,7
Vegas 60,6
Dallas 59,4

Edmonton 58,5
Nashville 56,5
Vancouver 56,5
Calgary 56,4
Winnipeg 56,3
Minnesota 55,8
Arizona 52,9
Chicago 51,4

Anaheim 47,2
Los Angeles 45,7
San Jose 45,0

Konferenssien neljä parasta joukkuetta pääsevät suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle. Karsintakierros pelataan lohkojen sijoille 5–12 sijoittuneiden joukkueiden välillä.

Pudotuspelien 1. kierroksen otteluparit (3 voittoa):

Itäinen konferenssi

Pittsburgh - Montreal
Carolina - NY Rangers
NY Islanders - Florida
Toronto - Columbus

Läntinen konferenssi

Edmonton - Chicago
Nashville - Arizona
Vancouver - Minnesota
Calgary - Winnipeg

Lue myös:

NHL on loikkaamassa suoraan pudotuspeleihin – Ristolaisen Buffalo jäisi rannalle todella niukasti, mutta tähtipakki kieltäytyy jossittelemasta: "Jo ennen kuin korona tuli, olimme vähän ulkona"

NHL-kauden jatkumisesta uutta toivoa – pelaajayhdistykseltä vihreää valoa 24 joukkueen pudotuspeleille

Teemu Selänne otti kantaa suunnitelmiin NHL-kauden jatkosta: "Peleistä tulee omituisia"

Patrik Laine odottaa NHL:n jatkumista – myöntää, että pitkä tauko asettaa haasteensa: "Pelaamiseni näyttäisi varmaan kamalalta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat