Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomalaisviisikko palaa tositoimiin Tanskan jalkapalloliigassa – Sparvin edustama Midtjylland johtaa sarjaa selvällä erolla

Tanskan jalkapalloliiga jatkuu torstaina.

jalkapallo
Tim Sparv
Tim Sparv.Getty Images

Viittä suomalaispelaajaa odottaa paluu tositoimiin, kun Tanskan jalkapalloliigan kausi jatkuu pitkän koronaviruskeskeytyksen jälkeen.

Tanska on yksi Euroopan ensimmäisistä sarjakauttaan jatkavista jalkapalloliigoista. Suursarjoista Saksan Bundesliigan kausi tosin käynnistyi uudelleen jo toissa viikolla.

Maaliskuun alkupuolelta keskeytyksissä ollut Tanskan liiga jatkuu torstaina ottelulla Aarhus–Randers. Perjantaina ohjelmassa on Silkeborg–Nordsjälland ja sunnuntaina Esbjerg–Aalborg. Muut joukkueet palaavat peleihin ensi viikolla.

Vaikka pelit pyörähtävät käyntiin, joukkueet eivät palaa aivan normaaliin arkeen.

Sarja jatkuu ilman yleisöä, pelaajille on asetettu tarkat varotoimet, vaihtojen määrä on nostettu viiteen ja kausi jatkuu normaalia selvästi pidemmälle.

Suomalaispelaajista Tanskan liigassa elantonsa tienaavat Midtjyllandin Tim Sparv, Nordsjällandin Oliver Antman sekä Esbjergin Markus Halsti, Pyry Soiri ja Joni Kauko.

Maajoukkuekonkari Sparvin Midtjylland on pelannut loistokauden ja johtaa sarjaa 12 pisteen erolla suurseura FC Kööpenhaminaan.

Erot kärjessä ovat suuret. Kolmantena oleva Aarhus on jäänyt Midtjyllandista peräti 22 pistettä. Halstin, Soirin ja Kaukon edustaman Esbjergin kausi on ollut synkkä, sillä joukkue on viimeistä edellinen.

Kausi venyy heinäkuun loppuun

Esiintyminen tyhjille katsomoille on poikkeuksellinen kokemus pelaajille ja valmentajille.

Bröndbyn päävalmentaja Niels Frederiksen uskoo, että pelaaminen tyhjillä stadioneilla saattaa vaikuttaa kommunikointiin.

– Kaikki voivat kuulla, mitä sanon pelaajalleni, eikä se ole aina tarkoituksenmukaista. Vastustajan vaihtopenkin ei pitäisi kuulla kaikkea. Siksi saatan pyytää pelaajani sivurajalle sen sijaan, että huutaisin asiani, Frederiksen sanoi uutistoimisto Ritzaulle.

Valtaosalla joukkueista on pelaamatta kaksi runkosarjaottelua. Sen jälkeen liiga jakautuu ylä- ja alaloppusarjaan.

Tanskan liigakausi paketoidaan normaalisti toukokuun lopussa. Tällä kertaa mestari on selvillä vasta heinäkuun lopussa.

Lue myös:

Lukas Hradecky suivaantui nöyryyttävän kotitappion jälkeen: "Tämä ei ollut hyväksyttävä suoritus"

"Pelkään, että edessä on kaaos, jos kautta jatketaan" – Serie A jännittää Italian hallituksen päätöstä

Katso upea voittomaali! Nerokas oivallus johdatti Bayern Münchenin lähelle Bundesliigan mestaruutta – norjalaissensaatio loukkaantui

Sunnuntai on jalkapallon superpäivä Ylen kanavilla! Vuoden 1998 MM-finaali näytetään uudelleen ja päälle vielä kahdeksan tuntia lisää futista

Pahin pelko ei toteutunut – italialaismediat: Ibrahimovic sivussa jalkapallokentiltä neljä viikkoa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat