Suora

  • Urheiluruutu

"Mahtava juttu, että SM-kisat saadaan järjestymään" – Heliövaara puolustaa mestaruuksiaan SM-tenniksessä

Fysiikkaan koronatauolla paneutunut Kulikova jahtaa Suomen mestaruutta kotikentällään.

tennis
Harri Heliövaara 2018
Harri Heliövaara.Getty Images

Ulkokenttien kaksin- ja nelinpelin hallitseva mestari Harri Heliövaara puolustaa mestaruuksiaan ulkokenttien SM-kisoissa, jotka järjestetään Helsingin Talissa 22.–28. kesäkuuta. Naisten sarjan suosikkina pelaa vuoden 2018 mestari Anastasia Kulikova.

Viime vuonna Oulussa pelatussa SM-turnauksessa Heliövaara kukisti kaksinpelin finaalissa Patrik Niklas-Salmisen 6–0, 6–3.

– Mahtava juttu, että SM-kisat saadaan järjestymään, sillä samalla katkeaa monen kuukauden kisatauko. Poikkeusaikojen myötä kisoista tulee varmaankin yhdet viime vuosien kovimmista, jos koko kärkipelaajistomme saadaan mukaan, Heliövaara pohti Talin SM-kisoja Tennisliiton tiedotteessa.

– Mutta helppoja matseja ei varmasti ole tiedossa alkukierroksillakaan.

Heliövaaran korona-arjen harjoittelu on ollut pääosin ylläpitävää.

– Korona-aika on toden totta muuttanut suunnitelmia aika lailla. Matkapäivät ovat vaihtuneet kotioloihin, mutta tekemistä on onneksi silti riittänyt. Nyt treenimotivaatiota kyllä kasvattaa suuresti se, että on kisoja taas tiedossa, Heliövaara kertoi.

Heliövaaralla on ulkokentiltä viisi kaksin- ja kaksi nelinpelin Suomen mestaruutta. Talin kaksinpelissä hän tavoittelee kolmatta perättäistä mestaruuttaan.

Kulikova pääsee kotikentälle

Voimakaslyöntinen Kulikova juhli toissa vuonna ulkokenttien tuplamestaruutta Helsingin Kulosaaressa järjestetyssä SM-kilpailussa. Oulun SM-kisoihin hän ei osallistunut viime kesänä.

Anastasia Kulikova
Anastasia Kulikova.Tennisliitto

Kulikovalla on myös sisäkenttien kaksin- ja nelinpelimestaruudet vuodelta 2017.

– Olen todella innoissani, kun pääsemme jälleen kilpailemaan. Tauon aikana olen tehnyt kovasti töitä fysiikkani eteen ja olemme keskittyneet kehittämään heikkouksiani kentällä, mihin ei ole ollut niin paljon aikaisemmin aikaa, Kulikova kertoi.

– Toivottavasti kaikki parhaat ovat mukana kisoissa. Innolla odotan kotikentilläni pelattavaa turnausta.

Lue myös:

Tennistähti Kvitova mieluummin peruisi grand slam -turnaukset kuin pelaisi tyhjille katsomoille

Polvileikkauksesta hyvin toipunut Roger Federer ei näe syytä harjoitella – "En usko pelien alkavan vielä pitkään aikaan"

Ammattilaistennis venytti keskeytystään elokuulle asti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat