Suora

  • Urheiluruutu

Jalkapalloseura pyysi faneja äänestämään Twitterissä maalivahdin jatkosopimuksesta: "Pysyykö vai lähteekö – te päätätte!"

Skotlantilainen jalkapalloseura Livingston turvautui erikoislaatuiseen ratkaisuun pohtiessaan kokeneen maalivahtinsa Gary Maleyn jatkosopimusta.

urheilu
Glen Kamara laukoo pallon Livingstonin verkkoon.
Getty Images

Livingston pyysi kannattajiaan äänestämään 37-vuotiaan vahdin kohtalosta Twitterissä.

– Tämä on luultavimmin ensimmäinen kerta jalkapallossa, mutta annamme teille mahdollisuuden päättää maalivahti Gary Maleyn tulevaisuudesta. Pysyykö vai lähteekö – te päätätte!, seura tviittasi.

Lopulta paljastui, että kyseessä oli apuvalmentaja David Martindalen ja Maleyn yhteinen juoni. Tarkoituksena oli kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen, sillä Martindale lupasi antaa hyvään tarkoitukseen 1,2 puntaa jokaisesta annetusta äänestä.

Ääniä kertyi kuitenkin lopulta lähes 200 000, samoin kuin runsaasti kritiikkiä juonesta tietämättömien tviittajien toimesta.

– Hän (Martindale) mainitsi sopimukseni päättymisestä, ja minä sanoin että okei, anna (sopimus) yhdelle nuorista maalivahdeista, minä olen 37 ja lähes valmista kauraa. Davie halusi kuitenkin vähän hupia, laittamalla äänestyksen Twitteriin, maalivahti Maley selosti taustaa.

– Davie lupasi päälle punnan jokaisesta äänestä hyväntekeväisyyteen, ajatellen että ääniä annetaan 500. No, sehän räjähti sitten ihan naurettavuuksiin ja Davie veti nopeasti lupauksensa takaisin. Nyt kuitenkin näyttää, että minä voitan äänestyksen ja sopimukseni jatkuu, ja lupaan kahden kuukauden palkkani hyväntekeväisyyteen. Davie tekee saman.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat