Morris ravasi finaalivoittoon Ruotsissa

Morriksen ennätys kirjoitetaan nyt 13,9/2140m, se jää vain 5 kymmenystä SE-ajasta.

raviurheilu
Jorma Kontio
Jorma Kontio. (Arkistokuva)AOP

Juha Utalan valmentama Morris voitti Jorma Kontion ajamana Örebro Cupin finaalin keskiviikkona. Ykkönen oli jaettu, kun Enge Eros oli yhtä aikaa maalissa. Voittajat palkittiin 45 000 kruunun ykkösillä. Hurjavireinen Morris palaa Suomeen kolme peräkkäistä voittoa tulostaulussa.

Utala itse oli ajokiellossa, ja Kontio ajoi Morriksella. Juoksuradalta startannut Enge Eros lähti kovaa ja kiiruhti keulaan. Sanni ja Tommi Karosvuon kasvattama Morris nousi johtavan rinnalle. Maaliin Morris ja Enge Eros tulivat tasapäin, ja voitto jaettiin. Morriksen ennätys kirjoitetaan nyt 13,9/2140m, se jää vain 5 kymmenystä SE-ajasta. Juha Utalan tallin hevosten kotimatka Suomeen alkaa torstaina.

Tuomas Korvenojan Samvais jatkoi hienoja juoksuja. Samvais lähti kiriin takaa ja viiletti jo maalisuoran alkupuolella keulaan. Perässä seurannut Kinky Boots eteni ykköseksi. Samvais sinnitteli hienosti kakkoseksi tuloksella 12,6a. Carol Stablen kasvatin meno on sen oloista, että sillä on sanansa sanottavana myös Suomen ikäluokkalähdöissä.

Kakkos- ja kolmossijat tulivat Suomeen 2640 metrin volttilähdössä. Iikka Nurmonen kierrätti Amazing Warriorin johtohevosen rinnalle. Jorma Kontio seurasi Korven tallin Qvidja’s Firstillä kärkiparia. Keulassa ravannut Bikila piti pintansa maaliin saakka. Qvidja’s First pinnisti kakkoseksi ja Amazing Warrior oli kolmas.

Ilos Sansibar toi Nurmoselle voiton. Se lähti juoksuradalta hyvin ja haki johtopaikan. Rauhallisen matkavauhdin jälkeen Ilos Oy:n ruuna polki 14,1-kyytiä päätöspuolikkaan ja voitti helposti ajalla 16,8/2140m.

Lue myös:

Elian Webille huippurata Elitloppetin välieriin

Josveis sai kutsun Elitkampeniin – ohjastaja vielä auki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat