Yzerman pysyi sanojensa takana – ei aio tehdä muutoksia NHL-heittopussin valmennukseen neljän surkean kauden jälkeen

Jeff Blashill saa jatkaa Detroit Red Wingsin peräsimessä, vaikka hän on saanut kehnon runkosarjakauden takia paljon kritiikkiä.

NHL
Jeff Blashill lähikuvassa.
Jeff Blashillin sopimus Detroitin kanssa kattaa myös ensi kauden. Tomi Hänninen

Jääkiekon NHL-joukkue Detroit Red Wingsin toimitusjohtaja Steve Yzerman vahvisti keskiviikkona, että Jeff Blashill jatkaa detroitilaisjoukkueen päävalmentajana myös ensi kaudella.

Red Wingsin kausi ei enää jatku, sillä NHL:n komissaari Gary Bettman ilmoitti tiistaina, että koronaviruspandemian takia keskeytetty liiga aikoo jatkaa kauttaan suoraan 24 joukkueen pudotuspeleillä. Detroit sijoittui taalaliigan runkosarjassa pahnan pohjimmaiseksi, kun joukkue onnistui haalimaan 71 kamppailusta vain 39 pistettä. Red Wingsin voittoprosentti oli vain 27,5.

Kehnosti sujuneen runkosarjan takia uumoiltiin, että Blashill ei saa jatkaa Detroitin peräsimessä, vaikka hänellä onkin sopimus myös ensi kaudesta. Yzerman sanoi jo helmikuussa siirtoikkunan sulkeuduttua, että hän ei aio tehdä muutoksia joukkueen valmennukseen.

– Ajatukseni Jeff Blashillin suhteen eivät ole muuttuneet helmikuusta. Minulla ei ole mitään suunnitelmia muuttaa joukkueen valmennusta, Yzerman vahvisti keskiviikkona.

Blashill on valmentanut Detroitia kaudesta 2015–2016 lähtien. Hän luotsasi joukkueen pudotuspeleihin heti ensimmäisellä kaudellaan, mutta sen jälkeen Red Wingsin kausi on päättynyt aina pettymykseen.

– Jeff on tehnyt hyvää työtä täällä. Hänen toimikautensa on ollut vaikea. Red Wings on ollut jälleenrakennusvaiheessa viimeisten siirtoikkunan aikana. Joukkue on vaihtanut arvokkaita pelaajia lupaaviin lahjakkuuksiin. Häntä ei voi tuomita tämän perusteella. Hän on tehnyt hyvää työtä vaikeina aikoina, Yzerman antoi tukea kritisoidulle Blashillille.

– Meidän pitää vahvistaa joukkuetta, Yzerman summasi.

36-vuotias Valtteri Filppula pelasi päättyneellä kaudella Detroitin paidassa 70 runkosarjaottelua tehosaldolla 6+15=21. Tehotilaston lukema -42 oli koko liigan toiseksi huonoin. Filppulan sopimus kattaa vielä ensi kauden.

Lue myös:

Kanadan karanteenisääntö uhkaa NHL-isännyyttä – liigajohto pitää 14 päivän koronakaranteenia mahdottomana

NHL jatkaa kauttaan suoraan 24 joukkueen pudotuspeleillä – pelejä odotettavissa kesän ja syksyn aikana

NHL on loikkaamassa suoraan pudotuspeleihin – Ristolaisen Buffalo jäisi rannalle todella niukasti, mutta tähtipakki kieltäytyy jossittelemasta: "Jo ennen kuin korona tuli, olimme vähän ulkona"

NHL-kauden jatkumisesta uutta toivoa – pelaajayhdistykseltä vihreää valoa 24 joukkueen pudotuspeleille

Teemu Selänne otti kantaa suunnitelmiin NHL-kauden jatkosta: "Peleistä tulee omituisia"

Patrik Laine odottaa NHL:n jatkumista – myöntää, että pitkä tauko asettaa haasteensa: "Pelaamiseni näyttäisi varmaan kamalalta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat