Martin Norrgård on maastohiihtomaajoukkueen uusi huoltopäällikkö

Suomen hiihtomaajoukkueen uusi huoltopäällikkö on valittu. Tiimiä täydennetään vielä myöhemmin.

hiihto
Martin Norrgård on maastohiihtomaajoukkueen uusi huoltopäällikkö
Martin Norrgård aloittaa maastohiihtomaajoukkueen huoltopäällikkönä lokakuun alussa. Hiihtoliitto

Suomen Hiihtoliitto on nimittänyt maastohiihtomaajoukkueen huoltopäälliköksi vaasalaisen Martin Norrgårdin. Norrgårdin sopimus alkaa 1.10.2020 jatkuen Pekingin olympialaisiin sekä optiona vuoden 2023 arvokilpailuihin. Norrgård seuraa tehtävässään Aki Hukkaa, joka toimi huoltopäällikkönä kahden kauden ajan.

Maastohiihtomaajoukkueen huoltoryhmän tehtävät olivat avoimessa haussa toukokuun aikana. Liitto haki sekä huoltopäällikköä, että neljää kuukausipalkkaista huoltohenkilöä. Lisäksi talvikauden ajaksi kartoitettiin keikkatyyppisestä työstä kiinnostuneita huoltajia, jotka toimivat päiväkorvausperiaatteella tarpeen mukaan.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen kertoo liiton tiedotteessa, että tehtävät kiinnostivat useita suksihuollon ja -testauksen osaajia ja ammattilaisia. Hakemuksia avoimiin pesteihin tuli 34.

– Saimme ilahduttavan paljon hakemuksia huoltopäällikön pestiin ja huollon eri tehtäviin. Hakijoita leimasi kova kokemus niin huollon kuin myös kilpailemisen puolelta - testaus on iso osa työtä, missä tarvitaan myös kovaa kuntoa, Hämäläinen toteaa tiedotteessa.

Norrgård on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja valmennuksen puolelta hänellä on ammattivalmentajan tutkinto. Norrgårdilla on kymmenen vuoden kokemus suksihuollon tehtävistä niin maajoukkueissa kuin eri valmistajien edustajana. Työ on vienyt miehen Suomen lisäksi Japanin, Iso-Britannian ja Ruotsin joukkueiden matkassa ympäri maailmaa.

– Tuntuu hienolta olla osa Suomen hiihtomaajoukkuetta. Tehtävä tulee olemaan vaativa ja haastava, mutta odotan innolla pääseväni työn pariin. Huoltorekkaan tulee joukko taitavia ja kokeneita huoltomiehiä. Tavoitteeni on luoda hyvä työympäristö ja tiimini tärkein tehtävä on auttaa hiihtäjiä yltämään täyteen potentiaaliinsa, Norrgård pohtii.

Norrgårdin kesän suunnitelmiin kuuluu tiivis tutustuminen työtehtäviin, yhteydenpito suksihuollon verkostoon ja valmistajiin sekä tulevan kauden suunnittelu.

Hänen lisäkseen huoltoryhmään valittiin neljä vakituista huoltohenkilöä. Heistä virolaiset Are Mets ja Raul Seema sekä kuhmolainen Petri Koivisto kuuluivat jo menneellä kaudella huoltotiimiin. Tuoreena nimenä mukana on Heikki Alakärppä.

Huoltotiimi aloittaa työnsä 1.11.2020 alkaen. Huoltotiimiä täydennetään lähiaikoina.

Hiihtopiirejä on puhuttanut viime aikoina Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n päätös kieltää fluorivoiteet maastohiihdossa ympäristö- ja terveyssyistä. FIS päätti maanantaina, että fluorittomuus toteutuu siirtymävaiheen jälkeen kaudelle 2022–2023.

FIS:n alkuperäinen tavoite oli, että jo ensi kausi olisi fluoriton. Sen sijaan tulevalle kaudelle määritellään mittausrajat, joiden paljastamiseen tarkoitetut laitteet otetaan käyttöön jo marraskuussa.

Ennen kauden 2021–2022 alkamista edellisen kauden tulokset arvioitaisiin ja mittausrajaa kiristettäisiin.

Lue lisää:

Suomen hiihtoliiton huoltopäällikön virka kiinnosti ulkomaita myöten – "Osaavat kaverit ovat kysyttyjä ja aika vähissä"

Fluorivoiteet kielletään myös ampumahiihdossa – Suomen joukkue joutuu tiukoille: "Ne hyötyvät, joilla on enemmän henkilöstöä käytössä"

Kansainvälinen hiihtoliitto linjasi: Maastohiihdon fluorivoiteen totaalipanna voimaan 2022-23

Iivo Niskanen aavisti jo tammikuussa, että kultasuksien luottovoitelija jättää tehtävänsä – maailmanmestari kuullut huhuja tulevasta huoltoryhmästä

Suomalaisen hiihtopomon ja norjalaisen olympiavoittajan toiminnasta kovaa kritiikkiä – Yle Urheilu kertoo nyt, mitä kätkeytyy hiihtopiirejä yli neljä kuukautta repineen kohupäätöksen taakse

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat