Suora

  • Ei nainen eikä mies - voimanostaja Emmeth Törrönen piti hylkäämisen pelossa sukupuoli-identiteettinsä salassa vuosia
  • Urheiluruutu

Ruotsissa päätettiin urheilusarjojen jatkamisesta: miesten ja naisten jalkapallosarjat saavat aloittaa kesäkuussa ilman yleisöä

Ruotsi päätti perjantaina kilpaurheilun jatkosta.

jalkapallo
Östersunds FK:n pelaajat juhlivat maalia.
Östersunds FK:n pelaajia kuvassa.AOP

Kilpaurheilu voi jatkua Ruotsissa 14. kesäkuuta alkaen, kertoo SVT (siirryt toiseen palveluun). Ruotsin urheiluministeri Amanda Lind ja kansanterveysviranomaisen pääjohtaja Johan Carlson tiedottivat perjantaina aamupäivällä uusista linjauksista koronapandemian aikana.

Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi miesten jalkapallon pääsarjassa pelit voivat alkaa 14. kesäkuuta lähtien. Naisten pääsarjassa kausi voidaan aloittaa 27. kesäkuuta. Ottelut pitää pelata ilman yleisöä ja ottelutapahtumassa saa olla maksimissaan 50 henkilöä. Otteluissa pitää noudattaa myös muita tarkkoja hygieniasääntöjä.

Miesten pääsarjan Allsvenskanin piti käynnistyä jo huhtikuun alussa. Ennen miesten ja naisten pääsarjojen käynnistämistä pyritään pelaamaan cup-otteluita.

Euroopan jalkapallosarjat ovat hiljalleen alkaneet koronaviruspandemian aikana. Saksan jalkapallosarjat käynnistettiin uudelleen vajaat kaksi viikkoa sitten. Torstaina Italian Serie A ja Englannin Valioliiga tiedottivat myös jatkosta. Valioliiga jatkuu 17. kesäkuuta ja Serie A 20. kesäkuuta. Suomessa Veikkausliiga alkaa 1. heinäkuuta.

Lue myös:

Valioliigan paluupäivä selvillä – Manchester City – Arsenal heti brittijalkapallon herkkupalana

"Jalkapallon uudelleen aloittaminen viestii toivosta koko maalle" – Italia on alkanut palata normaaliin

Italian urheiluministeri kertoo: Serie A jatkuu 20. kesäkuuta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat