Forbes listasi urheilumaailman parhaiten ansainneet: Poskettomat sponsoritulot nostivat tennistähti Roger Federerin palkkakeisariksi

Vain kaksi naisurheilijaa ylsi talouslehti Forbesin vuosittaiseen listaukseen parhaiten tienanneista urheilijoista.

urheilu
Roger Federer
Roger Federerin sponsoritulot olivat peräti 100 miljoonaa dollaria, kun palkintorahoista hän kuittasi noin 6,3 miljoonaa.Getty Images

Roger Federer on voittanut huimalla tennisurallaan kaiken mahdollisen ja vähän päälle, mutta perjantaina 38-vuotias sveitsiläislegenda sai ansioluetteloonsa uuden "mestaruuden". Talouslehti Forbesin julkistamalla vuosittaisella listalla parhaiten tienanneista urheilijoista Federer on ykkössijalla, ensimmäisen kerran.

Viime vuoden viitossijalta kärkeen harpanneen Federerin ansiot ennen veroja olivat 106,3 miljoonaa dollaria eli noin 95,8 miljoonaa euroa. Hän on ensimmäinen tennispelaaja ykkösenä listalla, jota on julkaistu vuodesta 1990 alkaen. Federerin tuloista peräti 100 miljoonaa taalaa tuli muualta kuin palkintorahoista.

Portugalilainen jalkapallotähti Cristiano Ronaldo oli listalla toisena 105 miljoonalla taalalla eli noin 94,7 miljoonalla eurolla. Viime vuonna ykkössijalle yltänyt argentiinalainen jalkapalloikoni Lionel Messi jäi nyt 104 miljoonaan dollariin eli noin 93,8 miljoonaan euroon. Ronaldon ja Messin yhteistulot putosivat edellisvuodesta 28 miljoonalla dollarilla koronaviruksen kurittaessa jalkapalloa kovalla kädellä.

Kärkikymmenikköön mahtuivat lisäksi jalkapalloilija Neymar, koripalloilijat LeBron James, Stephen Curry ja Kevin Durant, golffari Tiger Woods ja amerikkalaisen jalkapallon pelaajat Kirk Cousins ja Carson Wentz.

Naomi Osaka
Naomi Osaka oli eniten tienannut naisurheilija.Getty Images

Kaksi naista mahtui sadan joukkoon

Forbesin sadan parhaiten ansainneen listalle kuuluu urheilijoita 21 maasta ja kymmenestä lajista.

NBA-koripalloilijoita on sadan kärjessä 35, joka on lukumäärässä eniten, mutta 31 amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan pelaajaa top-sadassa tienasivat kuitenkin yhteensä eniten. Viimeisenä listalle eli sadanneksi ylsi espanjalaisjalkapalloilija Sergio Ramos, joka kuittasi 21,8 miljoonaa dollaria, mikä on noin 19,7 miljoonaa euroa.

Naisia sadan listalle mahtui kaksi, joka on eniten sitten vuoden 2016. Japanilaistaituri Naomi Osaka tienasi 37,4 miljoonaa dollaria ja oli listan 29:s. Toinen naistenniksen tähti Serena Williams oli 33:s 36 miljoonalla dollarilla.

Formulamestari Lewis Hamilton oli F1-ykkönen. Hamilton oli listan 13:s, kun tuloja hänellä oli viime vuonna 54 miljoonaa dollaria.

Forbesin mukaan sata parhaiten palkattua urheilijaa tienasi yhteensä 3,6 miljardia dollaria. Pudotusta edellisvuoteen oli yhdeksän prosenttia.

Lue myös:

Polvileikkauksesta hyvin toipunut Roger Federer ei näe syytä harjoitella – "En usko pelien alkavan vielä pitkään aikaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat