Koronavirus pakotti suomalaisen huippu-uimarin niin lyhyeen altaaseen, että pääty tuli vastaan kolmen vedon jälkeen: "Siellä pyörin edestakaisin kuin kultakala kulhossa"

Rintauimari Ida Hulkko paljasti Yle Urheilun Instagram-livessä, että harjoitteluolosuhteet olivat keväällä hetken aikaa alkeelliset.

Ida Hulkon tähtäimessä ovat neljät arvokisat ensi vuonna. Kuva: EPA / AOP

Koronaepidemia aiheutti keväällä pattitilanteita monille suomalaisurheilijoille, kun urheilukeskukset joutuivat sulkemaan ovensa. Uimari Ida Hulkko, 21, kertoi perjantaina Yle Urheilun Instagram-livessä (siirryt toiseen palveluun), että koronavirus vaikutti voimakkaasti uimarin arkeen.

Hulkko joutui harjoittelemaan keväällä hetken ilman allasta. Sitten sellainen löytyi, tosin vain 12,5 metriä pitkä eli puolet lyhyempi, mitä lyhyellä radalla.

– Aikamoista säätöä oli ensimmäinen kuukausi. Pääsin treenaamaan jonkin aikaa 12,5 metrin altaassa. Siellä pyörin viikon edestakaisin kuin kultakala kulhossa, Hulkko naurahtaa.

Hulkko sanoo, että altaan pääty tuli vastaan vain muutaman rintauintivedon jälkeen.

– Uin kolmeminuuttisia vetoja snorkkelin kanssa. Hermothan siinä menivät todella pahasti, ja valmentajan naama alkoi ärsyttää. Onneksi selvittiin siitä.

Nyt Hulkko on Tampereella päässyt jo harjoittelemaan normaalisti normaalikokoisessa altaassa. Sitä ennen harjoituskaverina oli muun muassa EM-mitalisti Jenna Laukkanen.

Ensi vuonna uinnissa neljät arvokisat

Hulkolle arvokisavuoden peruuntuminen koronan takia oli kova paikka. Uimari oli kovassa vireessä tammikuussa ja kaikki oli tähdätty olympiavuoteen.

Kunto pitääkin nyt tähdätä ensi vuoteen, jolloin uinnissa on peräti neljät arvokisat: vuodella siirrettyjen Tokion olympialaisten lisäksi uimarit kisaavat sekä lyhyen- että pitkänradan EM-kisoissa ja MM-kisoissa.

– Hirveä into oli kauteen lähdettäessä ja harmittaa, kun en päässyt näyttämään kuntoani. Nyt joka kuulle on jotain ensi vuonna.

– Onhan tämä ollut todella vaikeaa motivoitumisen kannalta, kun kaikki on tältä vuodelta peruttu. Toisaalta nyt voin jo rakentaa kisafiilistä. Nyt on yksi vuosi on aikaa tulla paremmaksi.

Hulkon kehityskäyrä on ollut viime vuodet nousujohteinen. Hän oli viime vuonna kahdeksas 50 metrin rintauinnin MM-kisoissa. Uimari haluaa nousta ensi vuonna uudelle tasolle.

– Haluan nousta palkintokorokkeelle seuraavaksi, Hulkko sanoo.

Lue myös: