Mika Häkkiseltä räväkkä arvio Valtteri Bottaksesta: "Minulla on kovat odotukset, että hän voittaa maailmanmestaruuden"

Kaksinkertaisella maailmanmestarilla on kovat odotukset Valtteri Bottasta kohtaan.

Formula 1
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas jäi viime kaudella MM-taistossa toiseksi. Getty Images

Kahdesti maailmanmestaruuden F1-sarjassa voittanut Mika Häkkinen uskoo, että heinäkuussa alkava formulakausi on Valtteri Bottaksen.

Bottaksen taustajoukkoihin lukeutuvalla Häkkisellä on kovat odotukset suojattiaan kohtaan. Häkkinen uskoo, että Bottas voi voittaa maailmanmestauuden ja hän on parempi kuin koskaan aiemmin.

– Minulla on äärimmäisen kovat odotukset sen suhteen, että hän voittaa maailmanmestaruuden tänä vuonna. Olemme työskennelleet erittäin kovaa vuosien ajan, jotta saamme kaikki ominaisuudet ja työkalut sen saavuttamiseksi. Hän on tehnyt kovasti töitä, Häkkinen sanoi F1 Nation -podcastissa. (siirryt toiseen palveluun)

Häkkinen on myös sitä mieltä, että Bottaksen asema Mercedeksellä on loistava.

– Hän on huippuhyvä kuljettaja. Olen vakuuttunut, että hän on parempi kuin koskaan, Häkkinen hehkuttaa.

Mika Häkkinen
51-vuotiaan Häkkisen mukaan Bottaksella on kaikki ominaisuudet maailmanmestaruutta varten.Getty Images

Viime vuonna MM-taistossa toiseksi jäänyt Bottas aloittaa neljännen kautensa Mercedeksellä. Alkava kausi on Bottaksen tulevaisuuden kannalta tärkeä, sillä hänen sopimuksensa tallin kanssa on päättymässä tähän kauteen, eikä tulevaisuudesta ole varmuutta.

Viime aikoina on myös huhuttu, että Williamsin George Russel tai Ferrarilta poistuva Sebastian Vettel korvaisi Bottaksen kaudella 2021.

F1-kausi on alkamassa näillä näkymin Itävallassa kahdella kilpailulla, joista ensimmäinen ajettaisiin 5. heinäkuuta ja jälkimmäinen viikkoa tätä myöhemmin. Tuplakisaviikonlopun ajamista ei ole vielä vahvistettu, mutta formulasarja on jo saanut Itävallan hallitukselta luvan kauden aloittamiseen Spielbergin radalla.

Lue myös:

Itävalta näytti vihreää valoa F1-kauden avauskisoille

F1-sarja on keskellä historiallista myllerrystä, jonka jälkeen mikään ei ole enää entisensä – asiantuntija avaa, miksi sarjan tulevaisuus on uhattuna

Mildh uskoo Russell-huhujen olevan vain spekulaatioita, mutta jos Bottas korvataan Mercedeksellä, on hänellä vain kaksi vaihtoehtoa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat