Melbournen olympialaisten sankari Morrow kuoli 84-vuotiaana

Melbournessa Bobby Joe Morrow liittyi Yhdysvaltojen toisen urheilusuuruuden Jesse Owensin rinnalle, kun hänestä tuli toinen mies, joka on voittanut 100 metrin, 200 metrin ja 4x100 metrin viestin kullat samoissa olympiakilpailuissa.

yleisurheilu
Bobby Joe Morrow voitti kultaa miesten 100 metrillä Melbournen olympiakisoissa vuonna 1956.
Bobby Joe Morrow voitti kultaa miesten 100 metrillä Melbournen olympiakisoissa vuonna 1956.AOP

Melbournen olympialaisissa vuonna 1956 loistanut pikajuoksija Bobby Joe Morrow kuoli lauantaina 84-vuotiaana. Yhdysvaltalainen Morrow saavutti Melbournessa 100 metrin, 200 metrin ja 4x100 metrin viestin kultamitalit.

San Beniton koulupiiri, joka on nimennyt jalkapallostadioninsa Morrow'n mukaan, esitti suruvalittelunsa lauantaina Facebookissa ja kertoi Morrow'n perinnön elävän ikuisesti teksasilaiskaupungissa.

Melbournessa Morrow liittyi Yhdysvaltojen toisen urheilusuuruuden Jesse Owensin rinnalle, kun hänestä tuli toinen mies, joka on voittanut 100 metrin, 200 metrin ja 4x100 metrin viestin kullat samoissa olympiakilpailuissa. Myöhemmin tähän ovat pystyneet yhdysvaltalainen Carl Lewis ja jamaikalainen Usain Bolt.

Sports Illustrated -lehti valitsi Morrow'n vuoden 1956 urheilijaksi. Hän jätti taakseen baseball-sankari Mickey Mantlen ja nyrkkeilijä Floyd Pattersonin.

Morrow lopetti urheilu-uransa vuonna 1958 mutta yritti paluuta vielä vuoden 1960 olympialaiset mielessään. Hän ei kuitenkaan päässyt mukaan Yhdysvaltojen olympiajoukkueeseen.

Lue myös:

Keihäänheiton olympiavoittaja Janis Lusis on kuollut

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat