Formuloissa kehitteillä merkittävä aika-ajouudistus – Autosportin mukaan Mercedes ei lämpeä ajatukselle

Kisan lähtöjärjestys voisi määräytyä sprinttikisalla jo Itävallassa ja Britanniassa.

Formula 1
Formula 1
The Race -sivuston mukaan Liberty Media ehdotti sprinttikisaa perjantain kokouksessa.Getty Images

F1-kilpailuja hallinnoiva Liberty Media on ehdottanut, että kisaviikonlopun aika-ajoja korvattaisiin jo tulevan kesän kilpailuissa niin sanotuilla sprinttikisoilla, kertoo The Race -sivusto (siirryt toiseen palveluun).

Ehdotuksen mukaan kilpailun lähtöjärjestys määräytyisi perättäisten kisaviikonloppujen jälkimmäisinä viikonloppuina puoli tuntia kestävällä sprinttikisalla. Sprinttiin lähdettäisiin MM-pisteiden perusteella käänteisessä järjestyksessä eli MM-sarjan viimeinen aloittaisi ensimmäisestä ruudusta ja johtaja viimeisestä ruudusta.

Kisan lähtöjärjestys voisi määräytyä tällä tavalla jo kesän osakilpailuissa Itävallassa ja Britanniassa.

The Race -sivuston mukaan Liberty Media ehdotti sprinttikisaa perjantain kokouksessa, jossa oli Kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n sekä kaikkien F1-tallien edustajia.

Ehdotus kuitenkin vaatii kaikkien tallien hyväksynnän. The Racen mukaan yksi F1-talleista on vastustanut sprinttikisoja, ja Autosportin mukaan (siirryt toiseen palveluun) kyseinen talli on Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen edustama Mercedes.

Sprinttikisojen tuomisesta F1-sarjaan on keskusteltu aiemminkin, ja vuosi sitten Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoi vastustavansa sprinttikisoja.

– Äänestin sitä vastaan, sillä kun katsoo olympialaisten sadan metrin finaalia, Usain Bolt ei lähde viisi metriä muiden takaa vain siksi, että kilpailun lopusta tulisi mielenkiintoisempi, Wolf totesi tuolloin (siirryt toiseen palveluun).

Sprinttikilpailujen kokeileminen jo tänä kesänä vaatii kuitenkin kaikkien tallien hyväksynnän. Asiasta järjestetään äänestys ensi viikolla.

F1-kausi on alkamassa tuplaviikonlopulla Itävallan Spielbergissä 5. ja 12. heinäkuuta.

Lue myös:

Itävalta näytti vihreää valoa F1-kauden avauskisoille

Autosport: F1-kausi alkaa Spielbergin, Budapestin ja Silverstonen kilpailuilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat