Suora

  • Urheiluruutu

Elitkampenin voitto Norjaan, suomalaisten haaveet Elitloppetin loppukilpailusta kaatuivat

Odd Herakles vei Elitkampenin voiton Norjaan. Suomalaishevoset Chief Orlando ja Elian Web eivät selvinneet illalla kisattavaan Elitloppetin finaaliin.

raviurheilu
Chief Orlando Elitloppetissa.
Chief Orlando ei selvinnyt Elitloppetin loppukilpailuun.Hippos / Anu Leppänen

Elitloppet-sunnuntai käynnistyi kylmäveristen Elitkampenilla. Tom Erik Solbergin ajama Odd Herakles oli suuri suosikki, ja norjalaiset saivat iloita voitosta. Iikka Nurmosen ajama Polara oli paras suomenhevosista ja sijoittui viidenneksi.

Suomalaisilla oli pieniä murheita ennen lähtöä. Mika Forssin ajama Josveis mutkitteli autolähdön harjoituksessa, ja Forss joutui tulemaan kärryiltä selvittämään tilannetta. Polaralle jouduttiin vaihtamaan kilpakärryyn uusi rengas vain muutama minuutti ennen lähtöä.

Jorma Kontion ajama Vixus lähti reippaasti liikkeelle. Kun Kontio näki, että Odd Herakles vyöryy rinnalle, hän luopui johtopaikasta. Josveis eteni keulahevosen rinnalle. Polaran juoksupaikka oli toisen radan jonossa kolmantena.

Lars O Romtveitin valmentama Odd Herakles veti ensimmäiset 500 metriä 17,7-kyytiä ja kierroksen 20,2. Maalisuoralla voitokas norjalainen irtosi helppoon voittoon. 500 000 kruunua tuli ajalla 19,1a/1640m. Ruotsin kanuuna Månprinsen A.M. kiri vahvasti kakkoseksi. Viimevuotinen voittaja Tangen Haap sijoittui kolmanneksi.

– Ensin oli ajatuksissa ajaa todella kovaa tänään, mutta sitten päätin ajaa vain voitosta. Kun vedin silmälaput alas, Odd Herakles lähti kiriin helposti, Solberg sanoi.

Antti Tupamäen valmentama Polara veti kolmannen radan jonoa kirivaiheessa ja tsemppasi hyvin viidenneksi. Vuoden 2017 Elitkampenin voittaja sai ajan 19,9a. Katja Melkon valmentama Vixus oli maalissa seitsemäs, ja Antti Ojanperän Josveis sijoittui kahdeksanneksi. Kumpikin ravasi ennätyksensä 20,1a.

Chief Orlando ja Elian Web ulos finaalista

Pia Huusarin valmentama Chief Orlando ja Katja MelkonElian Web eivät selviytyneet Elitloppetin finaaliin Solvallassa sunnuntaina. Kumpikin sijoittui karsinnassa kuudenneksi, kun neljä parasta jatkoivat loppukilpailuun.

Ensimmäisessä karsinnassa oli dramatiikkaa heti alussa. Disco Volante laukkasi, ja samoin kävi Vivid Wise Asille, joka haparoi jo ennen lähtölinjaa. Missle Hill porhalsi johtoon. Rikard N Skoglundin ajama Chief Orlando joutui toisen radan vetojuhdaksi.

Franck Ouvrie luovi Earl Simonin eturivin uloimmalta radalta Chief Orlandon taakse. Jarmo Niskasen valmentama Earl Simon kiri varmasti voittoon ajalla 09,5a/1609m. Daniel Redenin Missle Hill ja Sorbet veivät seuraavat sijat. Milliondollarrhyme oli neljäs ja sai viimeisen finaalipaikan. Chief Orlando väsyi kuudenneksi.

– On tosi suurta voittaa Elitloppet-karsinta entisessä kotimaassa. Kun Earl Simon sai hyvän juoksupaikan, toiveet nousivat, Niskanen sanoi.

Toisessa karsinnassa odotettiin Elian Webiltä finaalipaikkaa, mutta Elitloppet on kova kisa. Jorma Kontio piti sisäradalta johtopaikan. Elian Web sai koko matkan prässiä ja putosi maalisuoralla kuudenneksi.

Christoffer Erikssonin ajama Cokstile torjui Propulsionin ohitusyritykset ja rymisteli johtavan rinnalta ykköseksi ajalla 09,4a/1609m. Racing Mange kiri johtavan takaa kakkoseksi.

Propulsion kiersi koko matkan kolmatta rataa ja oli urhea kolmas maalissa. Se oli Redenin tallin kolmas finaalihevonen. Attraversiamo vei viimeisen finaalipaikan.

– En halunnut Propulsionia eteen. Cokstile on vahva ja rehti, joka jaksaa mennä johtavan rinnalla, Eriksson perusteli taktiikkaansa.

Lähetys loppukilpailusta alkaa illalla TV2:ssa kello 21.

Lue myös:

Suomalaisvalmentaja Pia Huusari jäi yllättäen jumiin Ruotsiin – nyt edessä onkin elämän tähtihetki: "En usko, että tulen koskaan kokemaan mitään suurempaa"

Suomalaisvoitto lauantain Elitloppetissa – Valiant Dream kesti loppuun saakka

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat