Propulsion voitti vihdoin Elitloppetin – ohjastaja hehkuttaa kolmen miljoonan kruunun arvoista voittoa: "Tunne on fantastinen"

Propulsionilla on aikaisemmista Elitloppet-finaaleista kaksi kakkossijaa.

raviurheilu
Propulsion_Elitloppet_31052020_Sol_AL_(1).jpg
9-vuotias ori sai ansaitun täysosuman Elitloppetissa. Hippos / Anu Leppänen

Vihdoinkin, voidaan sanoa tämän vuoden Elitloppet-voittajasta. Propulsion juoksi viidennen kerran Elitloppetissa, ja nyt tuli voitto. Daniel Redenin valmentama ja Örjan Kihlströmin ajama upea jenkkiori ravasi finaalissa voittoajan 10,2a ja sai kolmen miljoonan kruunun palkintopotin.

Propulsionin tallikaveri Missle Hill kiiruhti keulaan. Racing Mange nousi johtavan takaa muutaman sadan metrin juoksun jälkeen johtohevosen rinnalle ja tarjosi selän Earl Simonille. Propulsion juoksi neljäntenä toisen radan jonossa.

Propulsion lähti etenemään loppukaarteessa ja kiri vahvasti selvään voittoon. Cokstile pinnisti kakkoseksi. Earl Simon tuli maaliin kolmantena, mutta se häiritsi kanssakilpailijaa loppusuoran alussa ja hylättiin. Attraversiamo vei näin kolmossijan.

Propulsionilla on aikaisemmista Elitloppet-finaaleista kaksi kakkossijaa. Nyt 9-vuotias ori sai ansaitun täysosuman. Propulsion juoksi ensimmäisen miljoonan kruunun voittonsa Finlandia-ajossa Vermossa vuonna 2016. Elitloppet-voiton jälkeen oriin kokonaisvoittosumma on yli 34 miljoonaa kruunua.

– Tunne on ihan fantastinen. Nyt tuli piste i:iin päälle. Karsinnassa juoksu meni vaikeaksi, tavallinen hevosen ei olisi selviytynyt finaaliin. Onneksi saimme paremman lähtöradan finaaliin, ja juoksu sujui myös hyvin, Kihlström sanoi.

Lue myös:

Katso tallenne: Propulsionille Elitloppetin komea voitto ja 285 000 euron potti

Elitkampenin voitto Norjaan, suomalaisten haaveet Elitloppetin loppukilpailusta kaatuivat

Suomalaisvoitto lauantain Elitloppetissa – Valiant Dream kesti loppuun saakka

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat