Hyppää sisältöön

Helsinki International Horse Show peruuntuu tältä vuodelta – "Ei ole vastuullista houkutella näin suuria ihmismassoja yhteen, kun rokotetta ei vielä ole"

Vetäytymispäätöksen takana on ensisijaisesti huoli kävijöiden ja osallistujien terveydestä.

Steve Guerdat ja Alamo Helsinki International Horse Show'ssa vuonna 2017. Kuva: Tomi Hänninen

Esteratsastuksen maailmancupin osakilpailu Helsinki International Horse Show peruuntuu tältä vuodelta. Koronapandemian aiheuttamat haasteet pakottavat järjestäjän pitämään välivuotta. Helsinki Horse Show'n maailmancup järjestetään seuraavan kerran 20. – 24. lokakuuta vuonna 2021.

Vetäytymispäätöksen takana on ensisijaisesti huoli ja vastuunkanto kävijöiden ja osallistujien terveydestä.

– Syksyn suurtapahtumat Suomessa ja muualla Euroopassa näyttävät yhä epätodennäköisemmiltä. Ei ole sattumaa, että Slushin ja Flow Festivalin kaltaiset suurtapahtumat ovat jo peruneet, toteaa tapahtumajohtaja Tom Gordin.

– Moni ratsastuksen megatapahtuma on peruttu, ja nyt on syksyn maailmancup-kisojen vuoro. Oslo ja Madrid ovat nyt samassa tilanteessa kuin Helsinki. Nyt on koko maailmancup-sarja 2020 – 2021 vaakalaudalla. Viime viikolla peruttiin koko Global Champions Tour ja sen 18 kisaa.

– Horse Show'n päänäytöksissä on paikalla yli 7 000 kävijää Helsingin Jäähallin tiiviissä tiloissa. Ei ole vastuullista houkutella näin suuria ihmismassoja yhteen, kun koronavirukseen ei ole vielä suojaa antavaa rokotetta, Gordin totesi.

Päätös jouduttiin tekemään hetkellä, jolloin on epävarmaa, sallitaanko Suomessa lokakuussa usean tuhannen henkilön suurtapahtumia. Kansainvälisten ratsastajien ja hevosten liikkuvuutta voidaan syksylläkin rajoittaa rajojen sulkemisilla.

Lue myös:

Korona keskeytti Kontion paluun, tavoitteet ovat ensi talven maailmancupissa ja erityisesti Helsinki Horse show'ssa