Rallin MM-sarjan pomo paljastaa: Kaksi rallia putoamassa ensi kauden kisakalenterista koronaviruskriisin takia

Oliver Cieslan mukaan vähemmän ralleja tarkoittaa vähemmän kuluja. Rallin MM-sarjassa ovat kovat säästöpaineet koronaviruspandemian takia.

Rallin MM-sarja
Teemu Suninen Jyväskylän MM ralli 2019
Teemu Suninen Suomen MM-rallissa viime kesänä. Jyväskylän kisan ajankohta tänä vuonna on vielä auki.Tomi Hänninen

Rallin MM-sarjan promoottoriyhtiön pomo Oliver Ciesla kertoo Autosportin (siirryt toiseen palveluun)haastattelussa, että koronaviruskriisi tulee aiheuttamaan muutoksia myös ensi vuoden MM-ralleihin. Promoottorin mukaan rallin MM-sarjan organisaatio ja sarjan tiimit ovat keskustelleet esimerkiksi lyhennetystä kisakalenterista.

– Vähemmän ralleja tarkoittaa vähemmän kuluja. Viruksen takia meillä on budjettipaineita, Ciesla totesi.

– Olemme myös pyytäneet tiimejä kehittämään uusia autoja kaudelle 2022, kun uudet tekniset säännöt on esitelty. Siitä syystä olemme pohtineet, että ensi kaudella ajetaan kaksi rallia vähemmän. 14 kisaa oli suunniteltu.

Cieslan mukaan ensimmäinen ehdotus ensi vuoden kisakalenterista tehdään myöhemmin kesäkuussa kansainväliselle autourheiluliitolle. Toinen ehdotuskierros on syyskuussa.

– Ei olisi yllätys, jos yksi tai kaksi ensi kaudelle suunniteltua kisaa pyytäisivät taukoa koronaviruksen aiheuttaman rahoituksen puutteen takia, Ciesla toteaa.

Tällä kaudella rallin MM-sarjassa on ehditty ajaa kolme kilpailua: Monte Carlo, Ruotsi ja Meksiko. Viimeinen kisa jouduttiin myös keskeyttämään ennen aikojaan, kun Pohjois-Amerikassa alettiin säätää liikkumisrajoituksia koronaviruspandemian takia.

Portugalin MM-ralli ja Keniassa pidettävä Safari-ralli on peruttu kokonaan tältä vuodelta. Lisäksi Japanin ja Uuden-Seelannin rallin ympärillä leijuu kysymysmerkkejä logististen ongemien takia. Toistaiseksi rallin MM-sarja olisi jatkumassa Suomessa 6–9. elokuuta. Mutta Suomen MM-rallin kohdallakin on puhuttu varasuunnitelmasta pitää kisa syys-lokakuussa.

– Meidät on pakotettu odottamaan viimeiseen hetkeen saakka ennen kuin teemme päätöksen kisoista. Haluamme välttää rallien perumisen liian ajoissa. Se olisi huonoin juttu. Mutta me tarvitsemme aikaa logistiikan organisoimiseen. Euroopassa se on helpompaa. Ulkomailla se on vaikeampaa, Ciesla kuvailee.

Ciesla toivoo, että tällä kaudella pystyttäisiin järjestämään vielä seitsemstä yhdeksään MM-rallia.

– Mutta todellisuus on se, että neljä-kuusi rallia olisi jo erittäin hyvä, Ciesla toteaa.

Lue lisää:

Hän hyppää rattiin, kun Kalle Rovanperä ottaa nokoset – lähin työtoveri muistaa ikuisesti mitä ällistyttävää tapahtui, kun superlupauksen mahdollisuuksia vähäteltiin

Rallilegenda Ari Vatanen ei usko, että Suomen MM-rallia ajetaan elokuussa – varasuunnitelmakaan ei innosta :”Ei todellakaan sama asia”

MM-rallit vaihtuivat ajosimulaattoriin, mutta Teemu Suninen on silti kova kilpailija – "Vaikka se on tietokonepeli, haluan aina voittaa"

Sebastian Lindholm hankki ensimmäisen ralliautonsa vanhemmilta saadulla lainalla ja ajoi kymmenien vuosien uran – ulosajo Grönholmin perästä Ouninpohjassa on jäänyt harmittamaan

"Et saa isi enää ikinä lähteä töihin" – kahden pienen lapsen isä Esapekka Lappi elää poikkeusoloissa elämänsä onnellisinta aikaa, vaikka työt loppuivat liekkimereen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat