Suora

  • Urheiluruutu

Huolestuttavia uutisia Brasilian jalkapallosarjalle – Vasco da Gaman 16 pelaajalla koronavirus

Brasilialainen jalkapallojoukkue Vasco da Gama kertoo, että kaikkiaan sen 43 pelaajasta peräti kuudellatoista on todettu koronavirus.

jalkapallo
Jalkapallo, kuvituskuva
Tomi Hänninen

Vasco da Gaman ilmoitus (siirryt toiseen palveluun) tuli vain päivä ennen kuin riodejaneirolaisjoukkue aloitti viralliset harjoitukset joukkueen tiloissa. Seura on yksi harvoista Brasilian ryhmistä, joka käynnisti treenit, vaikka maassa vallitsee hankala koronavirustilanne.

Kolme pelaajaa on jo toipunut taudista, ja nyt positiivisen koronanäytteen antaneet pelaajat on asetettu eristyksiin muusta joukkueesta. Seura otti kaikkiaan 350 koronatestiä yli 250 ihmiseltä, jotka olivat edes jollain lailla kytköksissä Vasco da Gaman pelaajiin.

Jalkapallo on ollut keskeytettynä maaliskuun puolivälistä lähtien. Brasilian sarja pohtii parhaillaan paluuaikataulua takaisin viheriöille, mutta päivämääriä ei ole lyöty lukkoon.

Presidentti Jair Bolsonaro haluaisi pikaisesti maan jalkapallokauden jatkuvan, vaikka asia ei ole hänen päätettävissään, vaan osavaltioiden ja kuntien. Presidentti on kommentoinut, että "koronavirus ei iske rajusti nuoriin ja kovakuntoisiin jalkapalloilijoihin".

Brasiliassa on todettu 514 849 tartuntaa ja maan tilanne on Etelä-Amerikan vakavin. Maailmassa ainoastaan Yhdysvalloissa on enemmän vahvistettuja tartuntoja. Menehtyneitä on Brasiliassa 29 314 - neljänneksi eniten maailmassa.

Lue myös:

Presidentti haluaa Brasilian jalkapallokauden käyntiin – "Jalkapalloilijat ovat nuoria urheilijoita, joten koronaviruksen tarttuessa riski kuolemaan vähenee dramaattisesti"

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat