Keihään olympiavoittaja ja ME-nainen avasi yleisurheilukauden vahvasti Kladnossa

Kaksinkertainen keihään olympiavoittaja Barbora Spotakova avasi kauden maanantaina kotimaassaan.

urheilu
Barbora Spotakova
EPA

Naisten keihäänheiton voitto meni Barbora Spotakovalle, joka kiskaisi parhaimmillaan 63,69. Nikola Ogrodnikova hävisi vajaan metrin ja sai välineensä lukemiin 62,92. Kumpikin tshekkinainen ylitti kahdesti 60 metriä.

38–vuotias Spotakova on lajin maailmanennätysnainen (72,28) sekä Pekingin 2008 ja Lontoon 2012 olympiavoittaja. Rio de Janeirossa tshekkisuuruus saavutti olympiapronssia.

– Minusta näimme ihan kohtuullisen hyvän yleisurheiluillan, eikä koronakriisi näkynyt suuremmin tuloksissa. Urheilijat olivat hyvin valmistautuneita. Oli tosi kiva päästä kilpailemaan, kun takana on niin pitkä harjoitusjakso. Olen hyvässä kunnossa. Ainoa toiveeni on, että vire kestäisi ensi vuoteen (Tokio) saakka, Spotakova jutteli AFP:lle.

Miesten keihäsykkönen oli Jakub Vadlejch, joka täräytti heti ensimmäisellään tuloksen 84,31. Tämän jälkeen hänen sarakkeeseensa merkittiin vain yliastuttuja heittoja. Toinen tuttu tshekkinimi Petr Frydrych nakkasi parhaimmillaan 78,18.

Tshekin kuulamörssäri Tomas Stanek pyörähteli hyvän tuloksen 21,13. Hänen ennätykensä 22,17 on parin vuoden takaa. Viime vuoden Dohan MM-kisoissa hän jäi 10:nneksi - 20,79.

Miesten 300 metrillä kolminkertainen ratakierroksen EM-hallimestari Pavel Maslak, 29, jätettiin vasta kolmanneksi ajalla 33,10. Hän hävisi Jan Jirkalle (32,82) ja Matej Krsekille (33,05). Maslak on pyyhältänyt 300 metrin matkan aikaan 31,80 vuonna 2017.

– Aivan kamala juoksu. Tuolla ajalla ei voi olettaa voittavansa yhtään kisaa. Jotenkin pitää itseä rangaista tuollaisen floppisuorituksen jälkeen, tuskaili Maslak tshekkimedialle.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat