Lähes koko uransa Tampereen Pyrinnössä pelannut Korisliiga-ikoni Antero Lehto vaihtaa seuraa

Antero Lehto siirtyy BC Nokian riveihin.

Kuva: Tomi Hänninen

BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Korisliiga-legenda Antero Lehdon, 36, kanssa. Lehto on pelannut lähes koko pitkän uransa Tampereen Pyrinnössä.

– Ensimmäisistä kontakteista saakka Nokiasta välittyi fiilis, että minut ihan oikeasti sinne halutaan. Jo pelkästään senkin perusteella on hienoa tulla Nokialle, Lehto sanoi BC Nokian tiedotteessa.

– Itselle oli aika hakea uusia tuulia uralla, kun kuitenkin Pyrinnössä olen pelannut yhtäjaksoisesti vuodesta 2007 saakka. Siviilielämä on sellaisessa tilanteessa, etten mielelläni paikkakunnalta poistuisi. Tällainen mahdollisuus kun tuli, niin hyvillä mielin siihen tartuin. Ilman muuta myös päävalmentaja Gibsonin alaisuudessa pelaaminen kiinnosti.

Lehto aloitti pääsarjauransa Tampereen fuusioseura Pyrbasketin riveissä 16-vuotiaana kaudella 2000–01. Kun Raholan Pyrkivän ja Tampereen Pyrinnön välinen Pyrbasket-fuusio purettiin kauden 2004–05 jälkeen, Lehto on pysynyt valtaosin kasvattajaseuransa riveissä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Kaudella 2006–07 Lehto vietti yhden kauden Korihaissa ja helmikuussa 2015 Lehto siirtyi Italian pääsarjassa Serie A:ssa pelanneeseen Pallacanestro Vareseen. Siirtoa edeltävällä kaudella hänet valittiin samana kautena Korisliigan vuoden pelaajaksi ja vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi. Sen lisäksi kesällä hän murtautui Susijengin MM-kisajoukkueeseen.

Lehdon meriittilista hänen kahdenkymmenen pelikautensa aikana on pitkä: kolme Suomen mestaruutta (2010, 2011, 2014), yksi Suomen Cup -voitto (2013), Korisliigan vuoden pelaaja (2014), vuoden puolustuspelaaja (2012) ja vuoden kehittynein pelaaja (2004, 2014). Aikuisten maajoukkuepelejä Lehdolle on kertynyt 13 kappaletta.

Lehdon lisäksi Näädillä on pelaajasopimukset tulevasta kaudesta Lassi Nikkarisen ja Antti Ahosen kanssa. Päävalmentajana jatkaa Greg Gibson.

Lue myös: