Ehdotus aika-ajojen uudistamisesta kaatui – Mercedes tuhosi suunnitelmat sprinttikisaan siirtymisestä?

F1-sarjaan oli suunnitteilla sprinttikisat tämän kauden kahteen kilpailuun. Ehdotus ei saanut yksimielistä kannatusta, joten se kaatui.

Formula 1
Valtteri Bottas
Autosport kertoi aiemmin, ettei Mercedes lämmennyt aika-ajouudistukselle.Getty Images

Formula 1 -sarjassa ei nähdä ainakaan tällä kaudella sprinttikisoja.

Viime viikolla julkisuuteen tihkui tietoa, että F1-kisoja hallinnoiva Liberty Media olisi ehdottanut aika-ajojen uudistamista. Uudessa mallissa, niin sanotuissa sprinttikisoissa, aika-ajojen lähtöjärjestys olisi määräytynyt MM-sarjan tilanteen mukaan. Sarjassa viimeisenä oleva olisi aloittanut aika-ajot ensimmäisestä ruudusta, johtaja puolestaan viimeisestä ruudusta. Uutta mallia olisi haluttu testata jo tällä kaudella Itävallassa ja Isossa-Britanniassa, joissa molemmissa ajetaan kaksi kisaa, perättäisinä viikonloppuina.

Tiistaina sarjan verkkosivuilla vahvistettiin (siirryt toiseen palveluun), että tallipäälliköt, F1 ja autoliitto FIA keskustelivat sprinttikisojen järjestämisestä. Ehdotus olisi kuitenkin tarvinnut tallien yksimielisen hyväksynnän, jota ei saavutettu. Aiemmin Autosport kertoi (siirryt toiseen palveluun), ettei huipputalli Mercedes ollut lämmennyt uudistukselle.

Sarjan tiedotteessa kerrotaan, että kisaviikonloppujen uudistamiselle etsitään yhä keinoja. Sitä ei kuitenkaan paljasteta, aiotaanko joitain uudistuksia ajaa läpi jo tälle kaudelle.

Aiemmin tiistaina kerrottiin, että F1-kausi alkaa heinäkuun 5. päivänä. Kauden kahdeksan ensimmäistä kilpailua ajetaan yhdeksän viikon aikana Euroopassa. Kauden aikana on tarkoitus ajaa yhteensä 15–18 kilpailua.

Lue myös:

Nyt se on virallista – F1-kauden kahdeksan ensimmäisen kilpailun aikataulu on julkaistu

Osa F1-talleista huolissaan tuoreesta kisakalenterista – asiantuntija: “Tekee kaudesta varmasti ihan mielenkiintoisen”

Formuloissa kehitteillä merkittävä aika-ajouudistus – Autosportin mukaan Mercedes ei lämpeä ajatukselle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat